για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

να πάρουμε πίσω τη ζωή μας

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Καρδίτσας για την σημερινή απεργία
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Βαρύ χειμώνα μας ετοιμάζουν Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Σαν να μην φτάνει η βαρβαρότητα που ζούμε, έχουν έτοιμα στα συρτάρια τους νέα  μέτρα και νέα μνημόνια που θα κάνουν το βίο-αβίωτο για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας δυναμώνει, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες άνεργους και εργαζόμενους.

Νέο κύμα με διαθεσιμότητες-απολύσεις έρχεται στο Δημόσιο, ακόμα 12.500 μέσα στο 2013, ώστε βήμα το βήμα, μήνα το μήνα, να πιάσουν το στόχο για 150.000 απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, όπως θέλουν τα μνημόνια.
Στον ιδιωτικό τομέα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, συνθλίβονται μισθοί και μεροκάματα, πετσοκόβονται δώρα και επιδόματα. 2 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι και από κοντά ετοιμάζουν νέο νόμο για την απελευθέρωση των απολύσεων. Χιλιάδες τα λουκέτα σε μικρομάγαζα και αυτοαπασχολούμενους, χιλιάδες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, χιλιάδες οι ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι-λάστιχο, με μερική απασχόληση, με ατομικές συμβάσεις, με 5μηνα…  
Φόροι, τέλη, χαράτσια κλπ κλέβουν ότι απόμεινε από το λαϊκό εισόδημα. Κανονική φοροληστεία. Το χαράτσι της ΔΕΗ (το «έκτακτο» και «προσωρινό» όπως έλεγαν Σαμαράς και Βενιζέλος) γίνεται πλέον μόνιμο και σταθερό. Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων βάζουν στο στόχο και τη λαϊκή στέγη ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία βάζουν φόρο ακόμα και στα χωράφια, φορτώνοντας με νέα δυσβάστακτα βάρη τη φτωχομεσαία αγροτιά και οδηγώντας την μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα.
Υγεία και Παιδεία ξεθεμελιώνονται, κοινωνική πρόνοια, ασφάλιση, περίθαλψη κλπ κατεδαφίζονται, συντάξεις και εφάπαξ οδηγούνται στον καιάδα με νέες περικοπές και νέες μειώσεις. Τεράστια αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου από «τους κάτω» προς «τους πάνω» και από «τους μέσα» προς «τους έξω».
Παράλληλα, η κυβέρνηση των ιμπεριαλιστών και του κεφάλαιου εντείνει τη καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στον εχθρό-λαό. Η θεωρία των «δύο άκρων» έχει πραγματικό στόχο τον εξής ένα: το λαό και τις κινητοποιήσεις του. Με τον εκφασισμό του κράτους και τη φασιστικοποίηση της δημόσια ζωής η κυβέρνηση «δείχνει τα δόντια» της για να περάσει η βάρβαρη πολιτική της χωρίς αντιδράσεις, για να μην εκδηλωθεί η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση, για να χτυπηθεί η λαϊκή αντίσταση.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Η επίθεση στο λαό και στους εργαζόμενους δεν έχει όρια, δεν έχει πάτο. Θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται όσο δεν βρίσκει αντίσταση. Μας περιμένουν χειρότερες μέρες αν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί, αν δεν δυναμώσει το κίνημα, αν δεν καταφέρουμε με τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο, να ανακόψουμε την επίθεση και να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική. Στους αγώνες βρίσκεται η απάντηση, στους αγώνες βρίσκεται η διέξοδος.
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάνουν ότι μπορούν για να υποσκάψουν τους αγώνες. Από τη μια, όταν ξεσπούν κινητοποιήσεις που βάζουν πρόβλημα στην κυβέρνηση, όπως πχ η απεργία των καθηγητών, των νοσοκομείων κλπ αρνούνται τη συμπαράταξη, τη συνολικοποίηση και την κλιμάκωση και από την άλλη προκηρύσσουν απεργίες - τουφεκιές στον αέρα, χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση, χωρίς προοπτική ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική μόνο και μόνο για  να αποθαρρύνουν του εργαζόμενους, να σπείρουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στους αγώνες. Κόντρα και ενάντια στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εργατοπατέρες χρειάζεται να επιμείνουμε στο δρόμο του αγώνα. Να τους ξεπεράσουμε, να τους παραμερίσουμε, να χτίσουμε από τα κάτω το νέο εργατικό κίνημα που απαιτούν οι καιροί.  
Μόνη ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός! Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για νάχουμε νικηφόρα αντίσταση και ανατροπή των μέτρων, προϋπόθεση είναι η οργάνωση του λαού, η ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης. Όπου δουλεύουμε, όπου ζούμε, όπου σπουδάζουμε, παντού να στήσουμε από τα κάτω επιτροπές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, «κοινότητες» αντίστασης-αγώνα-αλληλεγγύης. Να παραμερίσουμε τους εργατοπατέρες. Να ξαναζωντανέψουν οι σύλλογοι, τα σωματεία, τα συνδικάτα. Να ξεπηδήσουν εστίες αντίστασης – εστίες αγώνα παντού.
Ø      Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική.
Ø      Για να φύγουν τρόικες, Μνημόνια και ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας.
Ø      Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
Τετάρτη 6 Νοέμβρη, 10:30 το πρωί, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου