για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

να σταματήσει άμεσα η προφυλάκιση του Κ. Σακκά

ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)
Τον ένα μήνα απεργία πείνας, συμπλήρωσε στις 4 του Ιούλη, ο Κώστας Σακκάς διαμαρτυρόμενος για την παρατεταμένη προφυλάκισή του. Ο Σακκάς βρίσκεται προφυλακισμένος απ’ τις 4/12/2010, κατηγορούμενος για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Στην αρχική 18μηνη προφυλάκισή του, προστέθηκε νέα 12μηνη, μετά από νέα δίωξή του, με κατηγορία για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κατηγορία την οποία αρνείται, ενώ δηλώνει αναρχικός. Αλλά και αυτή η δεύτερη προφυλάκιση, παρατάθηκε χωρίς καμιά αιτιολογία, απ΄ το Συμβούλιο Εφετών, για 6 ακόμα μήνες, στις αρχές του Ιούνη. Όπως αναφέρει ιατρική γνωμάτευση, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας που έχει μεταφερθεί, η υγεία του Σακκά κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, με κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του, αν συνεχίσει την απεργία πείνας.
Η σημερινή πολιτική διαχείριση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεπής στη ρότα της φασιστικοποίησης που ακολουθεί απέναντι στο λαό, πέρα απ΄ το γεγονός πως κρατά φυλακισμένο έναν άνθρωπο, για «φρονηματικούς» και μόνο λόγους, χωρίς αυτός να έχει καταδικαστεί – ούτε καν δικαστεί – για 3 σχεδόν χρόνια, εγκαινιάζει και πρακτικές, σαν κι αυτή της παρατεταμένης προφυλάκισης, που θα επιδιώξει να τις χρησιμοποιήσει ευρύτερα! Απέναντι σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο αγωνιστή, που θα τολμήσει ν΄ αντιπαλέψει την πολιτική του, συμμετέχοντας στις μαζικές αντιστάσεις και στο λαϊκό κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης. Δίπλα στις «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», στις επιστρατεύσεις, στην απαγόρευση και τον «περιορισμό» των διαδηλώσεων, στις «παράνομες» απεργίες, στα ΜΑΤ, στις Ομάδες «ΔΙΑΣ» και «Δέλτα», και στα χημικά.
Η προφυλάκιση του Κώστα Σακκά πρέπει να σταματήσει άμεσα! Μαζικά και αποφασιστικά, λαός και νεολαία, ν΄ αντισταθούμε στην πολιτική της όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, στην πολιτική της φασιστικοποίησης.
Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

Να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου