για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

εργαζόμενοι ΟΤΑ: συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της τροϊκανής πολιτικής

Το πολυνομοσχέδιο που ως σχέδιο Νόμου πλέον έχει επισήμως κατατεθεί στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ» υπό τας «εντολάς της τρόικα» επισημοποιεί την θέληση της κυβέρνησης να «αλέσει» στην  κρεατομηχανή της διαθεσιμότητας – απόλυσης περίπου 6.000 εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πρώτη φάση.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν και να εφαρμόζουν Κυβέρνηση και Τρόικα με όλο και μεγαλύτερη, λυσσαλέα ένταση,  καθώς εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τα τελευταία τριάντα χρόνια, εις βάρος των εργαζόμενων και της Κοινωνίας.

Η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας, της μείωσης εισοδημάτων και της φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού, της ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των φοροεπιδρομών και της φορολεηλασίας, της ισοπέδωσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της διάλυσης των Δημοτικών Υπηρεσιών, της εκποίησης του Δημοσίου Πλούτου, πρέπει να ανατραπεί!
Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην Γ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισαν την περεταίρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
1.     Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας από τις 11.00
το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο του Δημαρχείου της Καρδίτσας ενώ  θα πραγματοποιηθεί πορεία μαζί με τους εκπαιδευτικούς προς τα γραφεία των βουλευτών του Ν. Καρδίτσας.
Επίσης πραγματοποιούμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας.
2.     Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 και ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, απέχουμε από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
3.     Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου.      
      Την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 το απόγευμα, καλούμε όσους εργαζόμενους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή  για την κάθοδο των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που γίνεται σε μια προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο. Τα έξοδα μεταφοράς καλύπτονται από τον Σύλλογο.
      Την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 κατά την διάρκεια του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία με βασικό σύνθημα ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
Επίσης την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 κλιμάκιο μελών Δ.Σ. και όχι μόνο θα περιοδεύσει στους Δήμους του νομού για ενημέρωση των συναδέλφων.
4.     Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. συγκέντρωση των συναδέλφων στις 10:00 το πρωί στο Δημαρχείο του Δήμου Καρδίτσας και πορεία στις 10:30 το πρωί προς την Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή ας είναι σαφές και ξεκάθαρο προς όλους. Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, θα δώσουν τον έντιμο αγώνα τους που όμως ας γίνει ξεκάθαρο. Μόνοι τους το βάρος της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους δεν μπορούν να το σηκώσουν. Μόνο η αγωνιστική συμπαράσταση και συμπόρευση με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται (Ε.Ρ.Τ., καθηγητές κ.λπ.) θα ανατρέψει μονομιάς το ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ που άλλοι επέλεξαν για μας !!!  
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Ταξιάρχης                                       Σωτήριος Σουρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου