για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

τη μια απειλούν, την άλλη δηλώνουν «ανοιχτοί στο διάλογο»!

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ 26/1/2024
Δυο-τρείς μέρες πριν βγουν τα τρακτέρ, ο Αυγενάκης μιλούσε για «κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις». 
Φοβέριζε και απειλούσε τους αγρότες με καταστολή και «πετούσε το μπαλάκι» στην αστυνομία και στον Χρυσοχοϊδη για την αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων:  «Είναι θέμα ευθύνης όλων να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο, είπε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην κοπεί, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα και του υπ. Προστασίας του Πολίτη, συμπλήρωσε.» (Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ). Όταν οι αγρότες δεν χαμπάριασαν τις απειλές του και τα τρακτέρ βγήκαν κατά εκατοντάδες στα μπλόκα, τότε το γύρισε διαλλακτικός και «ανοιχτός στο διάλογο»!
Παρόμοια «συμβαίνουν και εις Παρισίους», όπου ο «αδιάλλακτος» πρωθυπουργός Ατάλ και η γαλλική κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των πρωτόγνωρων αγροτικών κινητοποιήσεων αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω στα σχέδιά τους για κατάργηση των επιδοτήσεων στα αγροτικά καύσιμα.
Τα ίδια και στο Βερολίνο, όπου οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις ανάγκασαν τη γερμανική κυβέρνηση να υποχωρήσει και να ανακοινώσει ότι τελικά δεν θα καταργήσει τις φοροαπαλλαγές για την προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων ούτε θα καταργήσει άμεσα τις επιδοτήσεις στα αγροτικά καύσιμα, αλλά σταδιακά έως το 2026.
Όλα αυτά βέβαια είναι ελιγμοί και τερτίπια με στόχο να εκτονώσουν την οργή των αγροτών και να «ξεφουσκώσουν» τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Από την άλλη όμως, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν νίκες, έστω μικρές, έστω δευτερεύουσες. Μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις. Και εξαρτάται από τη συνέχεια, από το δυνάμωμα και την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, να έρθουν και οι μεγαλύτερες νίκες. Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των αγροτών. Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου