για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι!

Οργανώσου και πάλεψε για να ζήσεις σήμερα σαν άνθρωπος και για να έχουν μέλλον τα παιδιά σου!

Κυβέρνηση και κεφάλαιο μας κάνουν τη ζωή κάθε μέρα πιο δύσκολη. Μας αφαιρούν δικαιώματα, κλέβουν τον ιδρώτα μας και μας βυθίζουν στη φτώχεια. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην οικονομία, που μόνο αυτή βλέπει και σκαρφίζεται τα πάντα για να μας ξεζουμίσει. Έτσι, αντί να μειώσει τις τιμές του ρεύματος, καταφεύγει σε κόλπα. Χωρίζει τους λογαριασμούς σε τέσσερις κατηγορίες, καθεμιά με άλλο χρώμα και μας ζητά να επιλέξουμε τρόπο χρέωσης. Ό,τι κι αν διαλέξουμε, ακόμα πιο φουσκωμένοι θα έρχονται οι λογαριασμοί. Όμως, η κυβέρνηση μπορεί να λέει πως εμείς φταίμε που δεν διαλέξαμε το χρώμα που μας ταιριάζει!
Μας κοροϊδεύουν! Όχι τώρα, αλλά εδώ και καιρό, με το καλάθι του νοικοκυριού, με τα pass για ψώνια και με τα ψίχουλα που τα ονομάζουν αυξήσεις στους μισθούς. Κάνουν πως κυνηγάνε την ακρίβεια με πρόστιμα σε εταιρείες αλλά οι τιμές των προϊόντων συνεχώς αυξάνονται και ο μισθός τελειώνει την πρώτη εβδομάδα του μήνα.
Κάθε καταστροφή, όπως οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και οι πλημμύρες του φθινοπώρου της περσινής χρονιάς, φορτώνεται στις πλάτες μας. Η διάλυση των νοσοκομείων σημαίνει πως όποιος έχει χρήματα μπορεί να γιατρευτεί, αν αρρωστήσει. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που θέλουν να ιδρύσουν, φέρνουν παντού σπουδές επί πληρωμή. Οι πόλεμοι που μαίνονται, ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, εκτός από θάνατο και καταστροφή, σκορπούν σε όλο τον κόσμο πείνα. Η βαρβαρότητα του κόσμου που φτιάχνουν οι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, τους οποίους υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση, μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Να αντισταθούμε στις φωνές που μας λένε να κάνουμε υπομονή κι όλα θα φτιάξουν. Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την επίθεση. Όσο αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν με τον τρόπο που θέλουν κυβέρνηση και κεφάλαιο το παρόν θα γίνεται αφόρητο και το μέλλον μαύρο. Να μη συνηθίσουμε να ζούμε με τα χειρότερα που μας εξαθλιώνουν και μας οδηγούν στην ανθρωποφαγία. Αξίζουμε μια καλύτερη ζωή!
Να αντισταθούμε σε αυτούς που μας λένε πως θα μας σώσουν οι προτάσεις νόμου και οι επερωτήσεις τους στη Βουλή. Που μας λένε πως όλα θα κριθούν στις ευρωεκλογές. Από εκλογές χορτάσαμε πέρσι. Απ’ τις κάλπες δεν βγαίνουν σωτήρες.
Να αντισταθούμε στην απογοήτευση και σε εκείνους που λένε πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Όταν οι λαοί παλεύουν ενωμένοι για το δίκιο τους, μπορούν να νικήσουν. Για να παλέψουμε χρειάζεται να οργανωθούμε εκεί που ζούμε, που δουλεύουμε, που σπουδάζουμε. Τα σωματεία, όπου υπάρχουν, να τα κάνουμε ξανά δικά μας. Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης. Να δράσουμε στη γειτονιά μας και να πλημμυρίσουμε ξανά με τις διαδηλώσεις μας τους μεγάλους δρόμους.
Δεν θα μάθουμε να επιβιώνουμε με ψίχουλα. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!
Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής
Να παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στο ρεύμα
Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου