για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

αγροτικές κινητοποιήσεις: ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με συντονισμό και κοινό μέτωπο με νεολαία και εργαζόμενους!

Εδώ και μέρες οι αγρότες της Καρδίτσας στον Ε65, με εκατοντάδες τρακτέρ, έστησαν το μαζικότερο μπλόκο των τελευταίων χρόνων. Και όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά σε όλη σχεδόν τη χώρα, με τρακτέρ ή με τα πόδια, σε αυτοκινητόδρομους και σε πλατείες έχουμε αγροτικές κινητοποιήσεις που είχαμε χρόνια να δούμε.
Την ίδια στιγμή είναι ανοιχτό το μέτωπο της Παιδείας με φοιτητές-εκπαιδευτικούς-μαθητές να είναι σε ξεσηκωμό ενάντια στα ιδιωτικά-«μη κερδοσκοπικά» ΑΕΙ που θέλει να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Εδώ και βδομάδες στα Πανεπιστήμια έχουμε γενικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις με μαζικότητα που είχαμε χρόνια να δούμε.
Η ανάγκη λοιπόν που υπάρχει είναι αυτές οι κινητοποιήσεις να συντονιστούν μεταξύ τους και να συνολικοποιηθούν. Να υπάρξει ενιαίο μέτωπο νεολαίας-αγροτών-εργαζόμενων ώστε να μαζικοποιηθούν περισσότερο οι κινητοποιήσεις, να κλιμακωθεί ο αγώνας και να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.
Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε σχεδιασμούς που υπονομεύσουν τον όποιο συντονισμό, που υπονομεύουν τους αγώνες που αυτή τη στιγμή εξελίσσονται. Αντί, δίπλα σε αγρότες και νεολαία, να μπουν και οι εργαζόμενοι στο μέτωπο του αγώνα, έχουμε τη ΓΣΕΕ που προκηρύσσει απεργία για τις… 17 Απρίλη (!), δυόμιση μήνες μετά!, Αλλά και το ΕΚΑ και οι 5 Ομοσπονδίες και τα 15 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν σε απεργία στις… 28 Φλεβάρη (!) «που κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη»!. Κάθε Πέμπτη εδώ και 2-3 βδομάδες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (και στην Καρδίτσα…), έχουμε πανελλαδικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Και αντί αυτήν την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στα εγκαίνια της AGROTICA, να «βουλιάξει» η Θεσσαλονίκη από αγρότες και νεολαία, η ΠΕΜ δίνει «αγωνιστικό ραντεβού» στην AGROTICA για το Σάββατο 3 Φλεβάρη! Και στην Καρδίτσα, αντί την Πέμπτη 1 Φλεβάρη νάχουμε ένα πανκαρδιτσιώτικο-παναγροτικό-πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ μια μέρα πριν, το απόγευμα της Τετάρτης 31/1!
Οι ανακοινώσεις του Μητσοτάκη για τους αγρότες (2χρονη αναστολή πληρωμών για το αγροτικό ρεύμα και αύξηση της «πρώτης αρωγής» για τους πλημμυροπαθείς αγρότες) είναι «στάχτη στα μάτια» των αγροτών. Έχουν στόχο να εκτονώσουν την οργή των αγροτών και να «ξεφουσκώσουν» τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Από την άλλη όμως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν νίκες, έστω μικρές, έστω δευτερεύουσες. Και εξαρτάται από τη συνέχεια, από το δυνάμωμα, τον συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, να υπάρξουν μεγαλύτερες νίκες. Αυτό απαιτείται να γίνει. Θα γίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου