για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

ΟΧΙ στην παιδεία λίγων και εκλεκτών - συγκέντρωση και πορεία στην Καρδίτσα

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η κινητοποίηση πλαισιώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους της Κτηνιατρικής, της Δασολογίας, Ξύλου και Σχεδιασμού, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ΕΛΜΕ και τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας. Για άλλη μια φορά εκμεταλλεύτηκαν την τηλ”εκπαίδευση” για να εμποδίσουν την νεολαία να διαδηλώσει.
Άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση παρέμβηκαν μοιράζοντας  προκήρυξη.
Αναμένουμε για την επόμενη κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα. Η κεντρική αναμέτρηση με την επίθεση στο δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων να σπουδάζουν στην τριτοβάθμια είναι αναγκαία και δίκαιη. Η ακρίβεια, οι λογαριασμοί και η ανεργία οδηγούν την νεολαία στις σχολές κατάρτισης με την ελπίδα για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Τώρα, με τα νέα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των ιδιωτικών πανεπιστήμιων θα πιέσουν τα δημόσια να γίνουν πιο αφιλόξενα, πιο δύσκολα. Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι πλέον μια αφηρημένη έννοια ακόμα και για την ΤΕ πόσο μάλλον για τις σχολές κατάρτισης. Να παλέψουμε για αυτά, να ξαναεμπιστευτεί ο λαός την δύναμη των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Όταν έχουν μια πολιτική αναμέτρησης μπορούν και νικούν. 
Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου