για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Νίκη στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς!

Συνεχίζεται και δυναμώνει η αγροτική κινητοποίηση στον κόμβο του Ε65 που ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη 24/1. Σήμερα Κυριακή, για άλλη μια φορά οι αγρότες έκαναν συγκέντρωση πάνω στον Ε65, διακόπτοντας την κυκλοφορία για περίπου ένα 2ωρο. Όλες αυτές τις ημέρες είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας που με 7-8 κλούβες, ΜΑΤ, περιπολικά και συμβατικά οχήματα, έχουν αποκλείσει την άνοδο των τρακτέρ στον Ε65. 
Από την άλλη, ενισχύεται και η παρουσία των αγροτών. Ατέλειωτες οι σειρές με τα εκατοντάδες τρακτέρ που έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά στους παράδρομους που βγάζουν στον Ε65, ενώ καθημερινά το μπλόκο ενισχύεται και με νέα τρακτέρ που καταφτάνουν από τα γύρω χωριά. Τα χωριά και οι αγροτικοί σύλλογοι έχουν στήσει κιόσκια δίπλα στα τρακτέρ που όχι μόνο προστατεύουν από το κρύο και τη βροχή αλλά αποτελούν σημεία αναφοράς κάθε χωριού, σημεία καθημερινής συνάντησης, συσπείρωσης και ζύμωσης των αγροτών.
Οι κινητοποιήσεις που αυτές τις μέρες γίνονται από τους αγρότες της Γερμανίας, της Γαλλίας κ.λπ. ίσως να «παρακίνησαν» κάποιους και εδώ, αλλά το κύριο και το βασικό που έβγαλε μαζικά τα τρακτέρ και τους αγρότες είναι τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πολιτική που χρόνο με τον χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, οδηγεί σε εγκατάλειψη καλλιεργειών, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, φέρνει συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από επιχειρηματίες νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά απάντηση στα αιτήματα των αγροτών. Και όλες αυτές τις μέρες κανένας από τους τέσσερις νεοδημοκράτες βουλευτές της Καρδίτσας δεν εμφανίστηκε στο μπλόκο, έστω για να ακούσουν τι λένε οι αγρότες. Και την ίδια στιγμή, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, υποκριτικά να δηλώνουν «ανοιχτοί στο διάλογο»! Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφάλαιου, που έχουν την ίδια πολιτική και κινούνται στις ίδιες ράγες της ΚΑΠ και της ΕΕ. Η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών απαιτείται να βρει αγωνιστική διέξοδο. 
Με συγκρότηση μαζικού-αγωνιστικού-διεκδικητικού αγροτικού κινήματος.
Με οργάνωση-συσπείρωση στους αγροτικούς συλλόγους.
Με κοινό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Με συντονισμό, κλιμάκωση και ενιαίο μέτωπο με το κίνημα των μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε μαζικές κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.
Ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική. Για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Για αποζημιώσεις στο 100%. Για τιμές στα προϊόντα-αγροτικό εισόδημα που να καλύπτει το κόστος της ζωής.
Για ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ.
Για να ‘χουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες παρόν και μέλλον στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου