για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

προεκλογικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ)

Προεκλογικές περιοδείες σε χωριά της Καρδίτσας έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από το ΚΚΕ(μ-λ). Σε Καρδιτσομάγουλα, Ματαράγκα, Αρτεσιανό, Σταυρό, Κυψέλη, Ριζοβούνι Πασχαλίστα κ.α. μοιράστηκε η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ), κολλήθηκαν αφίσες και έγιναν συζητήσεις με τους κατοίκους. Σχεδόν σε όλα τα χωριά η ίδια εικόνα: Σπίτια σκοτεινά, αυλές χορταριασμένες, κλειστά σχολεία, άδεια καφενεία… Χρόνο με το χρόνο τα χωριά ερημώνουν. Οι πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας, το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, οι απανωτές περικοπές σε υγεία, παιδεία κλπ έφεραν στα χωριά εγκατάλειψη και ερήμωση. Έχουμε μείωση πληθυσμού που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που έδειξε η τελευταία απογραφή (ΦΕΚ Β 6951/2022). Στο νομό Καρδίτσα στις 4 τελευταίες απογραφές (1991-2021) είχαμε μείωση πληθυσμού πάνω από 28% (ΕΔΩ)! 
Οι υποψήφιοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στα χωριά μιλάνε ξανά τώρα για πρόοδο, για ανάπτυξη, για ευημερία… Όμως είναι οι ίδιοι, οι κυβερνήσεις τους και οι πολιτικές τους, που χρόνια τώρα ευθύνονται για τη φτωχοποίηση του λαού, για την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη ξενιτιά της νέας γενιάς, για την ερήμωση των χωριών, για την εγκατάλειψη της υπαίθρου… 
Για να σταματήσει αυτή η χειροτέρευση της ζωής του λαού δεν χρειάζονται «προγράμματα» και «προτάσεις» όπως αυτά που αραδιάζουν στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι των κομμάτων του συστήματος, δεν γίνεται με τις εκλογές. Χρειάζονται αγώνες. Απαιτείται ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το σύστημα και τα κόμματά του. Απαιτείται ΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαού, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για όλα αυτά που μας κλέβουν, για όλα αυτά που δικαιούμαστε, για την ίδια μας τη ζωή και το μέλλον. ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! Αυτή την κατεύθυνση προβάλλει το ΚΚΕ(μ-λ) στις προεκλογικές του παρεμβάσεις, αυτή την κατεύθυνση δεσμεύεται να παλέψει και μετά τις εκλογές, αυτή την κατεύθυνση ζητά από το λαό να τη στηρίξει και με τη ψήφο του. 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου