για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

αρνούμαστε τους κυρίαρχους! Αντίσταση-Οργάνωση για το μέλλον που μας αξίζει!

Το «με ποιους» είναι ανοιχτό, το «με ποια πολιτική» είναι δεδομένο:
θα ανεβαίνει στην κλίμακα της αντιλαϊκής αγριότητας με βάση τη δυναμική της κρίσης, του πολέμου και των αδιεξόδων στα οποία παραδέρνει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας.
Αυτές θεωρούμε είναι συνοπτικά οι απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τις επικείμενες εκλογές, αλλά και το τι θα αντιμετωπίσει ο λαός «μετά το παραβάν». Είναι «ανοιχτό» το ποια κυβερνητική λύση θα διαμορφωθεί, ποια θα είναι η διάταξη των κυρίαρχων δυνάμεων και των συμπληρωμάτων τους. Αλλά είναι δεδομένο το ποια θα είναι η πολιτική της όποιας κυβερνητικής λύσης.
Είναι δεδομένη αυτή η πολιτική γιατί είναι δεδομένη η τροχιά των διεθνών γεωπολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με βάση τη διαρκώς οξυνόμενη κρίση και τα νέα επεισόδιά της, με βάση την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που έχουν ήδη φτάσει στο επίπεδο του πολέμου στην Ουκρανία και με όσα αυτός ο πόλεμος κυοφορεί!
Αυτό το διεθνές πλαίσιο είναι που καθορίζει και τους όρους αναπαραγωγής και πλεύσης του συστήματος στη χώρα μας. Μια χώρα που είναι δεμένη με χίλια νήματα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά με τους πάτρωνες της αστικής τάξης, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι δύο βασικοί υποψήφιοι κυβερνητικοί διαχειριστές (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και βέβαια τα υποψήφια συμπληρώματα της κυβερνητικής λύσης που θα διαμορφωθεί (ΠΑΣΟΚ και θα δούμε αν και ποιοι άλλοι θα χρειαστεί να καλεστούν) στην πραγματικότητα δεν έχουν «δικές τους» επιλογές και πολιτικές. Τα υποτιθέμενα «προγράμματά» τους δεν είναι τίποτε άλλο από «ανοιχτές επιταγές» στα ξένα αφεντικά της χώρας. Είναι προγράμματα που διαγκωνίζονται για την προθυμία και την ευελιξία που έχουν όσον αφορά την υπηρέτηση των οικονομικών και γεωπολιτικών απαιτήσεων που (θα) έχουν οι προστάτες, απαιτήσεις που είναι και αντιτιθέμενες! Ο προεκλογικός καυγάς τους διαρκώς λιγότερο (έως και καθόλου) έχει και θα έχει στοιχεία δημαγωγίας και υποσχέσεων στον λαό. Και ολοένα περισσότερο αυτός ο αντιδραστικός καυγάς έχει στόχο να «πείσει» τον λαό να αρνηθεί τα δίκια του, να «ξεχάσει» την οργή του και να φορτωθεί ακόμα περισσότερο τα αδιέξοδα του συστήματος!
Η άρνηση του λαού και της νεολαίας να φορτωθούν αυτά τα αδιέξοδα και να υποταχθούν στους εκβιασμούς των κυρίαρχων δυνάμεων θεμελιώνεται με την επιλογή του δρόμου του αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα! Αυτό είναι το περιεχόμενο της ψήφου που το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να δώσουν στις εκλογές της 21 του Μάη!

ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου