για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

τέτοιο «μπροστά» να μας λείπει!

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ 6/2/2023
Δεν ξέρουμε σε ποια Ελλάδα αναφέρεται ο υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ.Τσιάρας, αλλά αν αναφέρεται στην Ελλάδα των Λάτσηδων, των Μαρινάκηδων και των Βαρδινογιάννηδων έχει δίκιο. 
Με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα κέρδη αυτής της Ελλάδας πράγματι έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, όπως για παράδειγμα η ΕΛΠΕ του Λάτση που στο πρώτο 9μηνο του 2022 είχε κέρδη περίπου 1,4 δισ.ευρώ (ΕΔΩ) ή όπως η MOTOR OIL του Βαρδινογιάννη που είχε κέρδη περίπου 1,2 δισ.ευρώ (ΕΔΩ)! 
Αντίθετα, για την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του μόχθου και του μεροκάματου, έχουμε φτώχεια, ανεργία, μισθούς και μεροκάματα πείνας, βύθιση του βιοτικού επίπεδου του λαού…  Και μαζί μ’ αυτά καταστολή, εξοπλισμούς, εθνικισμό, πρόβες πολέμου...

Όσο για την Καρδίτσα, μία από τα ίδια: Ο φτωχότερος νομός της Θεσσαλίας, με το μικρότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ,
  ένας από τους φτωχότερους πανελλαδικά, 48ος στη κατάταξη της ΕΛΣΤΑΤ (ΕΔΩ)! 
Ένας νομός που αντί να πάει μπροστά όπως λέει ο Κ.Τσιάρας, χρόνο με το χρόνο φτωχοποιείται, χρόνο με το χρόνο περιθωριοποιείται. Με χωριά που ερημώνουν, με αγρότες που ξεκληρίζονται, με επιχειρήσεις και μικρομάγαζα που κλείνουν ή φυτοζωούν, με ανεργία και υποαπασχόληση για τη νέα γενιά…
    

Ένας νομός που αντί για προκοπή και «ανάπτυξη» όπως λέει ο Κ.Τσιάρας, διώχνει τα παιδιά του και στις τελευταίες δεκαετίας έχασε πάνω από το 1/4 του πληθυσμού του! Τέτοιο «μπροστά» να μας λείπει!
Σ.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου