για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

ΚΚΕ(μ-λ) | παρεμβάσεις σε Καρδίτσα και Παλαμά

Πανό με τα κεντρικά συνθήματα της προεκλογικής του παρέμβασης αναρτήθηκαν από το ΚΚΕ(μ-λ) σε Καρδίτσα και Παλαμά.
Μπροστά σ’ ένα μαύρο ορίζοντα που διαμορφώνουν η κρίση του συστήματος και η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, με δεδομένο το ξέσπασμα της μαζικής οργής λαού και νεολαίας με αιτία και καταλύτη το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και με «φόντο» τους μεγάλους αγώνες εργατών και λαών στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, το ΚΚΕ(μ-λ) δίνει αυτοδύναμα τη μάχη των εκλογών της 21ης του Μάη.
Θεωρούμε ότι είναι μια μάχη αναγκαία σε μια συγκυρία και κατάσταση φορτωμένη με πολλές και σύνθετες απαιτήσεις για τον λαό και τη νεολαία, για τα καθήκοντα που μπαίνουν στην υπόθεση της πάλης και του κινήματος. Θα συνοψίσουμε τις ανάγκες και τα καθήκοντα που θέλουμε να υπηρετήσουμε με τη μάχη αυτή σε δύο σημεία.
Πρώτον, να σταθούμε απέναντι στους αντιδραστικούς εκβιασμούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους εκβιασμούς για «ισχυρή κυβέρνηση» με ή χωρίς αυτοδυναμία, με ή χωρίς προοδευτικό προσωπείο. Να σταθούμε δηλαδή απέναντι στις εκλογικές αυταπάτες
που κατασκευάζουν οι δύο κυρίαρχες δυνάμεις και τις συνοδευτικές που πλασάρουν τα υποψήφια συμπληρώματά τους. Αυταπάτες και απάτες αντιδραστικές που ζητούν από τον λαό και τη νεολαία να αρνηθούν τα δίκια τους και να αναζητήσουν λύσεις στις δυνάμεις που εδώ και χρόνια και δεκαετίες τους τσαλαπατούν τα δικαιώματα, τους κλέβουν τη ζωή.
Δεύτερον, να αναδείξουμε πως η άρνηση των κυρίαρχων δυνάμεων και των συμπληρωμάτων τους είναι απολύτως αναγκαίο να συνοδεύεται από την κατεύθυνση και την απόφαση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, του ΑΓΩΝΑ, της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των μαζών. Αυτή και μόνο αυτή η κατεύθυνση είναι η πραγματική διέξοδος στην οργή. Ο δρόμος της μαζικής πάλης και της οργάνωσης των μαζών είναι ο μόνος δρόμος που φέρνει νίκες και κατακτήσεις, είναι η μόνη κατεύθυνση που συγκροτεί τους εργάτες, τη νεολαία και τον λαό σε δύναμη αξιόμαχη απέναντι στο αδίστακτο σύστημα. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος μέσα στον οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η αναγκαία επαναστατική κομμουνιστική προοπτική, η προοπτική για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου