για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Ακόμα μια μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία είχαμε σήμερα στην Καρδίτσα για το έγκλημα των Τεμπών. Για άλλη μια φορά η κεντρική πλατεία «βούλιαξε» από χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, μαγαζάτορες… που με τα συνθήματά τους και δεκάδες πανό κατήγγειλαν τη δολοφονική πολιτική του συστήματος. Κι όσο κι αν κάποιοι προτιμούν βουβές συγκεντρώσεις-μνημόσυνα, στη σημερινή κινητοποίηση η θλίψη και ο πόνος έγιναν κραυγή, η οργή και η αγανάκτηση έγιναν σύνθημα, έγιναν καταγγελία και διαδήλωση. Είναι αυτή η λαϊκή έκρηξη οργής και αγανάκτησης, όχι μόνο στην Καρδίτσα αλλά παντού στην Ελλάδα, που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις περί «ανθρώπινου λάθους»  και να ζητήσει υποκριτικά «συγνώμη». Είναι αυτές οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα που ανάγκασαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κηρύξουν τη σημερινή 24ωρη απεργία.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι μαθητές που με τη ζωντάνια και τα συνθήματά τους έδωσαν παλμό και πάθος στη σημερινή συγκέντρωση. Δεκάδες τα πανό και τα πλακάτ από σωματεία, φορείς, συλλόγους, γυμνάσια και λύκεια της πόλης… Με συγκροτημένο μπλοκ, πανό και προκήρυξη συμμετείχε και το ΚΚΕ(μ-λ). Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι εκατοντάδων μέτρων που με επικεφαλής 4-5 τρακτέρ της ΕΟΑΣΚ κατευθύνθηκε στις γραμμές του ΟΣΕ όπου έγινε ένα συμβολικό μπλόκο. Για άλλη μια φορά οι διοργανωτές κατέληξαν την πορεία στον ΟΣΕ, αφήνοντας λάθος μηνύματα όσον αφορά στον πραγματικό υπαίτιο του εγκλήματος και τις πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης και συστήματος.
Η λαϊκή και νεολαιίστικη οργή και αγανάκτηση που εκφράστηκε σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, οφείλει να βρει συνέχεια. Να μην εκτονωθεί στις κάλπες. Να μην «εξαργυρωθεί»  σε προεκλογικά προγράμματα και σε επίδοξους σωτήρες. Να βρει διέξοδο και κλιμάκωση στην οργάνωση, στον αγώνα, στη διεκδίκηση. Σε ένα μέτωπο πάλης για όλα όσα δικαιούμαστε, για όλα όσα μας στερούν. Κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών. Για το σήμερα και το αύριο λαού και νεολαίας. Για ζωή με δικαιώματα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου