για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

συνάντηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Καρδίτσας με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Στις 7/3/2023 στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας, μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους μελών Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο.
Η συμμετοχή με βάση τα δεδομένα που επικρατούν και στο γονεϊακό κίνημα (χαμηλή συμμετοχή, ιδιώτευση, αποστασιοποίηση κ.λπ.) ήταν αρκετά ικανοποιητική, με σημαντικά περιθώρια ενίσχυσης  αυτής, συνυπολογίζοντας τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης και που αγγίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των οικογενειών τους.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αναφέρθηκαν αρχικά στα οξυμένα προβλήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς όπως το θέμα της αξιολόγησης, τις χαμηλές απολαβές σε σχέση με το σημερινό υψηλό κόστος διαβίωσης (για το σύνολο των εργαζόμενων), για τους εκπαιδευτικούς ‘’λάστιχο’’ μετακινούμενους από σχολείο σε σχολείο, για τα κενά σε διάφορες ειδικότητες , για την ομηρεία των αναπληρωτών,  προσοντολόγειο και γενικότερα για το εργασιακό καθεστώς το οποίο βιώνουν και μέσα από το οποίο καλούνται να προσφέρουν  ‘’απρόσκοπτα’’ τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο.
Από την πλευρά των Γονέων έγινε αναφορά στα γενικότερα προβλήματα που αφορούν  στην λειτουργία των σχολείων όπως θέματα  υποδομών, θέρμανσης, καθαριότητας, κάλυψης κενών θέσεων και ειδικοτήτων, τράπεζα θεμάτων, σύστημα εξετάσεων σε όλες τα βαθμίδες , ενεργοποίησης σχολικών συλλόγων καθώς και ειδικά προβλήματα που αφορούν συγκεκριμένα σχολεία.
Από την όλη διαδικασία αυτό που έγινε αποδεκτό σχεδόν από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων  είναι η ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων. Επίσης η ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού συστήματος και όχι η απαξίωση της εκπαίδευσης στα πλαίσια των πολιτικών ιδιωτικοποιήσεων (Ενέργεια, Υγεία, Νερό, ΟΣΕ κ.λπ.) με τις γνωστές συνέπειες για το σύνολο του λαού. Τέλος αφού αναγνωρίστηκε από όλους η αξία της συγκεκριμένης συνάντησης εκφράστηκε η επιθυμία και η δέσμευση για συνέχιση των συναντήσεων και για επιμέρους θέματα που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
(Ε’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου