για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

απεργία 16/3: Ξανά και μαζικά στους δρόμους

Μαζική ήταν και η σημερινή συγκέντρωση και πορεία που έγινε στη Καρδίτσα στα πλαίσια της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Βέβαια, ο άστατος καιρός και κυρίως η απουσία των μαζικών μαθητικών και φοιτητικών μπλοκ, συντέλεσαν ώστε η μαζικότητα να είναι αρκετά μικρότερη από αυτή της απεργίας-ορόσημο της 8 Μάρτη (ΕΔΩ). Από την άλλη, στη σημερινή απεργία συμμετείχε και η ΓΣΕΕ/Εργατικό Κέντρο (θέλοντας να ξεπλύνει τον υπονομευτικό της ρόλο για τις 8 Μάρτη που ούτε κάλεσε, ούτε συμμετείχε στην απεργία…) αλλά μικρή η διαφορά. Τα απεργιακά ποσοστά ήταν επίσης μικρότερα από αυτά της 8/3 αλλά και πάλι ήταν εκατοντάδες οι διαδηλωτές ενώ είδαμε και απεργούς από χώρους που δεν μας είχαν συνηθίσει (πχ τράπεζες κ.α.). Φάνηκε ότι η λαϊκή οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση που ξέσπασαν αυτές τις μέρες σ’ όλη τη χώρα, ακόμα βγάζει κόσμο στο δρόμο αλλά ξεθυμαίνει και εκτονώνεται όσο δεν γίνεται οργανωμένο κίνημα και όσο μένει στην ασάφεια μια γενικής καταγγελίας. Έτσι, και το ψήφισμα της συγκέντρωση ήταν ένα κατεβατό «έργων» που πρέπει να γίνουν στο νομό όπως φωτοσήμανση και ETCS στα τραίνα, προσλήψεις προσωπικού, μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, ανέγερση σύγχρονων σχολείων, φοιτητικών εστιών κ.λπ. Αιτήματα με τα οποία δεν μπορεί κάποιος να διαφωνήσει αλλά που περισσότερο θύμιζαν προεκλογικό πρόγραμμα και όπου, μέσα στα πολλά, «χάνονταν» οι διεκδικήσεις και οι άμεσοι στόχοι πάλης που πρέπει να βάλει και να παλέψει λαός και νεολαία: για ασφαλείς-φθηνές συγκοινωνίες, μόνιμη-σταθερή δουλειά, αυξήσεις μισθών στο κόστος της ζωής, δωρεάν και πλήρη περίθαλψη, δωρεάν σπουδές.
Η απεργιακή συγκέντρωση αποφασίστηκε μετά από μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Εργατικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Με πανό και μπλοκ συμμετείχαν η ΕΛΜΕ, ο ΣΕΠΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΕΟΑΣΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος,  Φοιτητικός Σύλλογος Κτηνιατρικής, η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου & Κ.Υ., το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση τη νομαρχία (και όχι στις γραμμές του τραίνου όπως στις 8/3…), στοχοποιώντας έτσι τους πραγματικούς πολιτικούς υπευθύνους για το μαζικό έγκλημα.
Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει αφισοκόλληση από το ΚΚΕ(μ-λ) ενώ παρέμβαση με προκήρυξη έγινε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και τη Μαθητική Αντίσταση στη φοιτητική λέσχη. Τέλος, το Σάββατο 11/3 στο στέκι «Χώρος Αριστερά», με ικανοποιητική συμμετοχή, οργανώθηκε από το ΚΚΕ(μ-λ) συζήτηση για τις εξελίξεις και την αναγκαιότητα να υπάρξει συνέχεια και κλιμάκωση στο αγωνιστικό ξέσπασμα. Για τα θέλω του λαού και της νεολαίας, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου