για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Να μην περάσει το πραξικόπημα της «αυτοεπιστράτευσης» του κλάδου από την ΟΛΜΕ

 Πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Απεργούμε στις 16 Ιούνη 

Να μην περάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για την ψήφιση ενός από τα πιο αντιλαϊκά και αντιδραστικά νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων. Το διαβόητο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο καταργεί το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία, χτυπάει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, μονιμοποιεί την τηλε-εργασία, διευκολύνει κι άλλο τις απολύσεις και βγάζει στην παρανομία την απεργία και τα σωματεία. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, συνολικά, επαναφέρει όρους εργασίας και συνδικαλισμού που ανάγονται στο 1850! Το νομοσχέδιο αυτό απαιτεί σκληρό αγώνα για να μην ψηφιστεί ή, ακόμα κι αν ψηφιστεί, για την ανατροπή του!

Ενώ, έστω την τελευταία στιγμή η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη (ημέρα ψήφισής), το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με μια πρωτοφανή κίνηση στα συνδικαλιστικά χρονικά ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την απεργία! Με τον τρόπο αυτό, η ΟΛΜΕ «επιστρατεύει» τον κλάδο για λογαριασμό της κυβέρνησης και εφαρμόζει, πριν ακόμα την ψήφισή του, τη διάταξη περί προσωπικού ασφαλείας του αντιδραστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην έννοια του «κυβερνητικού συνδικαλισμού». Η «υπευθυνότητα» της ΟΛΜΕ είναι μια υπευθυνότητα απέναντι στο σύστημα και την επίθεσή του. Και είναι ανευθυνότητα απέναντι στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αντικρίζοντας τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ανευθυνότητα απέναντι στη νεολαία που από αύριο θα ζήσει τη βαρβαρότητα της εφαρμογής του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

1)      Καταγγέλλει το πρωτοφανές απεργοσπαστικό πραξικόπημα.

2)      Δηλώνει ότι θα επιδιώξει μαζί με άλλες ΕΛΜΕ να εφαρμόσει απρόσκοπτα τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και να αχρηστευτεί το πρωτοφανές αίτημα εξαίρεσης από απεργία.

3)      Θα συμμετέχει σε διαδικτυακή σύσκεψη μέσα στην μέρα (Τρίτη 15/6) μαζί με όσες ΕΛΜΕ θέλουν να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση, για να εξεταστούν οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί καθώς και αν υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ΕΛΜΕ που θα δώσουν τη μάχη έμπρακτα να μην περάσει το πραξικόπημα. Στην περίπτωση αυτή να χαραχτούν βήματα κοινής δήλωσης και στάσης για τη στήριξη της απεργίας στις 16/6.

                                       Να δυναμώσει ο αγώνας κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη –

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, την απεργία και τα σωματεία!

2 σχόλια:

  1. Καταγγελία για την άθλια συμπαιγνία ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ - Κεραμέως
    Εκατό τα αλεπουδάκια – διακόσια η αλεπού

    Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές. Ενώ, έστω την τελευταία στιγμή η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη (ημέρα ψήφισής), το ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), με μια πρωτοφανή κίνηση στα συνδικαλιστικά χρονικά ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθούν οι καθηγητές από την απεργία! Με τον τρόπο αυτό, η ΟΛΜΕ «επιστρατεύει» τον κλάδο για λογαριασμό της κυβέρνησης και εφαρμόζει, πριν ακόμα την ψήφισή του, τη διάταξη περί προσωπικού ασφαλείας του αντιδραστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στην έννοια του «κυβερνητικού συνδικαλισμού». Η «υπευθυνότητα» της ΟΛΜΕ είναι μια υπευθυνότητα απέναντι στο σύστημα και την επίθεσή του. Τα επισυναπτόμενα των ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ αποτελούν ντοκουμέντα ντροπής στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
    Όμως, η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Σε χρόνο ρεκόρ, η ΑΔΕΔΥ κάνει δεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ και η Κεραμέως παίρνει την πάσα και, με αγωγή της, προσπαθεί να βγάλει στην παρανομία την απεργία για όλους τους κλάδους, οι οποίοι, κατά την άποψή της «εμπλέκονται» στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων! Η αγωγή αφορά «τους εκπαιδευτικούς κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιους υπάλληλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών».
    Η αθλιότητα που διέπραξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν αφορά πλέον μόνο τους εκπαιδευτικούς. Όχι μόνο είναι ανευθυνότητα απέναντι στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αντικρίζοντας τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ανευθυνότητα απέναντι στη νεολαία που από αύριο θα ζήσει τη βαρβαρότητα της εφαρμογής του νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Αλλά και αποτελεί προδοτική κίνηση απέναντι σε όλη την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας. Πολύ αποκαλυπτικός και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, μέσω δήλωσης του στελέχους του Φίλη (που ανήκει και στην «αριστερή» τάχα μου πτέρυγα) δηλώνει με θράσος ότι «η Κεραμέως κάνει αγωγή σε ανύπαρκτη απεργία», υπονοώντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ! Ας καμαρώσει και το ΠΑΜΕ τους μόνιμους συνεταίρους του στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και ας αναλογιστεί τη μόνιμη στάση του για το σεβασμό της ιερής αγελάδας των πανελλαδικών.
    Είμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Το σύστημα επιτίθεται σε ιστορικές κατακτήσεις και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στην καλύτερη περίπτωση συμμορφώνονται και στη χειρότερη υποκαθιστούν την κυβέρνηση στην επίθεσή της. Η υπόθεση της συγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της κόντρας στη γραμμή της υποταγής θα μας απασχολήσει όλο το επόμενο διάστημα.
    Όμως, αυτό το χάλι της απεργοσπαστικής συμπαιγνίας ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ – κυβέρνησης, πρέπει κάθε δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα, κάθε αγωνίστρια και αγωνιστής, να το αντιπαλέψουμε άμεσα:
    1) Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές απεργοσπαστικό πραξικόπημα.
    2) Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προσπαθήσουν να συμπήξουν μέτωπο στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην κατεύθυνση αυτή να γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη όσων ΕΛΜΕ θέλουν να κινηθούν στην παραπάνω κατεύθυνση.
    3) Θεωρούμε ότι σήμερα Τρίτη 15/6, πρέπει να γίνουν έκτακτες απογευματινές διαδηλώσεις σε όσο περισσότερες πόλεις γίνεται, για να καταγγελθεί η ποινικοποίηση της απεργίας.
    Να δυναμώσει ο αγώνας κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, την απεργία και τα σωματεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίπλα και συμπληρωματικά στους παραπάνω το ΚΚΕ να καλεί τους καθηγητές να αποδείξουν την “ευθύνη” τους απέναντι στις πανελλήνιες εξετάσεις.
    Για μια ακόμα φορά δίνει τις δικές του εξετάσεις απέναντι στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του

    ΑπάντησηΔιαγραφή