για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

η ΕΛΜΕ Καρδίτσας και ο Σύλλογος Α/θμιας να πάρουν αποφάσεις για στάση εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιούνη!

Για να προκηρύξουν απεργία, οι εργατοπατέρες χρειάζονται εκατό συνεδριάσεις και χίλιες συσκέψεις. Για να την ακυρώσουν, αρκούν δύο λεπτά υπόγειων συνεννοήσεων.
Με τη γνωστή απεργοσπαστική της τσαχπινιά, η Γενική Συνομοσπονδία (Εργοδοτών) Ελλάδας φρόντισε να βάλει απεργία άλλη ημερομηνία από αυτή που είχε προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα. Δεν μας κάνει την παραμικρή εντύπωση.
Αυτό, όμως, που αποκαλύφθηκε περίτρανα είναι ότι και αυτοί που είχαν προκηρύξει απεργία για τις 3/6, στην πραγματικότητα καθόλου δεν την είχαν προκηρύξει. ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ΠΑΜΕ, μέσα σε λίγα λεπτά μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις προσπάθειες που έγιναν σε χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας, εξευτέλισαν τα πρωτοβάθμια σωματεία που είχαν πάρει τέτοιες αποφάσεις και χωρίς ίχνος τσίπας πήραν πίσω την πραγματοποίηση της απεργίας τρεις μόλις μέρες πριν την υλοποίησή της!
Τι κι αν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη χαρακτηριζόταν από τους ίδιους «αιτία πολέμου»; Τι κι αν χαρακτηριζόταν επιστροφή στις μέρες προ του Σικάγο; Όλα αυτά αποδείχτηκαν κούφια λόγια των διάφορων πτερύγων μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας που έχει φέρει την κατάσταση στα σωματεία εδώ που την έχει φέρει.
Είναι να κλαις και να γελάς με τις ανακοινώσεις τοπικών σωματείων (συνδικάτο Οικοδόμων -Ιδιωτικών Υπαλλήλων κλπ) και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στα Καρδιτσιώτικα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά. Χθες Τρίτη στον έντυπο τύπο υπήρχαν ανακοινώσεις για απεργία στις 3/6 και στον ηλεκτρονικό για τις 10/6. Μάλιστα χωρίς τσίπα αναφέρονταν σε ισχυροποίηση του απεργιακού μετώπου ακυρώνοντας την απεργία (!!!). Μαζί με την ευελιξία στην εργασία έχουμε και την ευέλικτη απεργία... Και που η απόφασή τους για ανάκληση της απεργίας την τελευταία στιγμή, μεγαλώνει το προβοκάρισμα της συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργεί διαλυτικά και για την απεργία της 10/6.
Η κατάργηση του 8ωρου, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η απαγόρευση της απεργίας, η κατάργηση των συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όλα αυτά δεν είναι (για αυτή την όμορφη παρέα του συνδικαλισμού της ήττας, της υποταγής και της ταξικής συνεργασίας) αρκετοί παράγοντες για απεργιακή κλιμάκωση. Για όλους αυτούς αρκεί μια 24ωρη «την ημέρα ψήφισης». Πόσο απωθητική αυτή η χιλιοπαιγμένη παράσταση…
Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, «ταξικοί πόλοι» και άλλα τέτοια ηχηρά, αποδεικνύονται ανέξοδοι βερμπαλισμοί, λόγια χωρίς υπόσταση. Εργαλεία αναπαραγωγής πολιτικών στελεχών, διαμεσολαβητών και συνομιλητών του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων. Όλοι αυτοί ετοιμάζουν και… απογευματινές συγκεντρώσεις στις 3/6, για να λειτουργήσουν ως πλυντήριο για τις απαράδεκτες αντιαπεργιακές μεθοδεύσεις τους. Θα πανηγυρίζει η κυβερνητική κουστωδία βλέποντας ότι αυτό που έχει «απέναντί» της, είναι στην πραγματικότητα πολύ δίπλα της.
Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι/ες, οι εργάτες/τριες, οι άνεργοι/ες από όλη αυτήν την παρέα της συνδικαλιστικής ηγεσίας.
Ο δρόμος της οργάνωσης σωματείων και απεργίας, ο δρόμος της οργάνωσης της αντίστασης ενάντια στην επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης είναι μονόδρομος. Και αυτός ο δρόμος θα αποκτήσει προοπτική όταν ανοιχτεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους – κόντρα σε φανερούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους.
ΕΛΜΕ και διδασκαλικοί σύλλογοι μαζί με σωματεία τόσο από το δημόσιο τομέα όσο και από τον ιδιωτικό επιμένουν με απεργία -στάση εργασίας-απεργιακές συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Ικαρία κ.α.). Αυτό πρέπει να γίνει και στην Καρδίτσα. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ-σύλλογος Α/θμιας), άλλα σωματεία να επιμείνουν στην απεργία καλώντας απεργιακή συγκέντρωση τη Πέμπτη με στάσεις εργασίας.
Ο αγώνας ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη πρέπει να δυναμώσει! Η απεργία στις 10/6 δεν μπορεί να μείνει στα χέρια αυτών που ακυρώνουν αποφασισμένες απεργίες.

Καρδίτσα 2/6/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου