για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Παναγόπουλος-ΓΣΕΕ διατάζουν, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ-ΠΑΜΕ συμμορφώνονται και η ΔΑΣ-ΟΤΑ Καρδίτσας (ΠΑΜΕ) μπερδεύτηκε…

Παναγόπουλος και ΓΣΕΕ αποφάσισαν Γενική Απεργία στις 10 Ιούνη, διασπώντας το μέτωπο ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και Ομοσπονδιών για απεργία στις 3 Ιούνη.
Μια απόφαση που στοχεύει να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους, να αφαιρέσει την πρωτοβουλία από τα πρωτοβάθμια σωματεία και να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις σε μια απεργία χωρίς κλιμάκωση, μια απεργία “τουφεκιά στον αέρα”.
Από την άλλη, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και λοιποί, σαν έτοιμοι από καιρό, πήραν πίσω τις αποφάσεις τους για απεργία στις 3 Ιούνη και σε μια νύχτα αποδέχτηκαν τον σχεδιασμό του Παναγόπουλου. Όλες οι πτέρυγες του αστικού συνδικαλισμού ξέρουν να τα βρίσκουν μεταξύ τους όταν είναι να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους. Αντί λοιπόν για παρατεταμένο αγώνα και απεργιακή κλιμάκωση έχουμε ακύρωση απεργίας και έναν σχεδιασμό εκτόνωσης και αποκλιμάκωσης.
Από κοντά  και το ΠΑΜΕ που παρά τις αγωνιστικές κορώνες υποτάσσεται στη γραμμή Παναγόπουλου-ΓΣΕΕ και ψηφίζει κι αυτό την μεταφορά-ακύρωση της απεργίας της 3 Ιούνη! Μ’ αυτά και μ΄ αυτά είναι “φυσιολογικό” να μπερδευτεί μέχρι και η ΔΑΣ-ΟΤΑ  Καρδίτσας (ΠΑΜΕ) που μοίρασε προκήρυξη η οποία στη τίτλο μιλάει για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ και στο κάτω μέρος καλεί τους εργαζόμενους ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ !!!  Και δεν είναι μόνο η ΔΑΣ-ΟΤΑ… Τα ίδια και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το συνδικάτο Οικοδόμων και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων… Εν μια νυκτί άλλαξαν το 3 Ιούνη σε 10 Ιούνη! 
Όταν η συνδικαλιστική ηγεσία αποδεικνύεται μακρύ χέρι της κυβέρνησης βάζοντας πλάτη για να περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη (άντε με μια “εθιμοτυπική” απεργία…), όταν οι “ταξικοί” συνδικαλιστές άλλα λένε τη μια και άλλα την άλλη, όταν σέρνονται πίσω από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και υποτάσσονται στους σχεδιασμούς των εργατοπατέρων… δεν χρειάζεται μετά να απορείς που οι εργαζόμενοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και είναι μακριά από τα σωματεία και τα συνδικάτα τους. Για να ανοίξει μια άλλη προοπτική για το εργατικό κίνημα, προϋπόθεση είναι να ξεπεραστεί αυτή η γραμμή ήττας. Δύσκολο, αλλά πιο αναγκαίο από ποτέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου