για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

οργάνωση και αντίσταση στην πολιτική-θεομηνία

Ολική καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών  με βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλι, καλαμπόκι, πεπόνι κ.α. καθώς και ζημιές σε εκατοντάδες αποθήκες, θερμοκήπια, στέγαστρα, μαντριά, μελίσια κ.α. άφησε πίσω του το χθεσινό (20/6) μπουρίνι που έπληξε το νομό Καρδίτσας. Στους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας είναι πάνω από 70.000 τα στρέμματα με καλλιέργειες που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από το χαλάζι και πάνω από 20 τα χωριά που πέρασαν το βράδυ χωρίς ρεύμα και με τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στέγες, υποδομές, αγροτικές εγκαταστάσεις και αγροτικό εξοπλισμό. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται και τους κόπους χρόνων να γκρεμίζονται σε λίγα λεπτά.

Οι αγρότες της περιοχής μας για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι όχι με μια κάποια θεομηνία αλλά μια πολιτική-θεομηνία: με ένα σύστημα και μια κυβέρνηση που αδιαφορούν για τη ζωή και το βιός τους, που δεν παίρνουν μέτρα πρόληψης και προστασίας, που τα μέτρα και τα προγράμματα που συχνά-πυκνά ανακοινώνονται για “χαλαζική προστασία” κλπ είναι στάχτη στα μάτια του αγροτόκοσμου, με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, “φραγκοδίφραγκα” μπροστά στα δισ. και τρισ. που ξοδεύονται για την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο.

Δήμαρχοι και κυβερνητικοί βουλευτάδες άρχισαν ήδη τις συσκέψεις και τις περιοδείες τους... Έχουν ήδη προβάρει τις ανακοινώσεις και τις υποσχέσεις τους… Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια πολιτική που απαξιώνει τη ζωή τους, που “μαυρίζει” το παρόν και το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Πρέπει να φτιάξουν τα δικά τους όργανα πάλης και να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν. Με αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές σε κάθε χωριό να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν πλήρεις αποζημιώσεις στο  100% των ζημιών, μέτρα πρόληψης και προστασίας, αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα. Για το σήμερα αλλά και για το αύριο.  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου