για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

παρέμβαση για το ν/σ Χατζηδάκη και την απεργία της 10 Ιούνη

 

Παρέμβαση για την απεργία της 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, την Άλλη ρΟ.Τ.Α. και τη Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών. Με χαρτοπανό και μοίρασμα προκήρυξης καταγγέλθηκαν οι αντεργατικές ρυθμίσεις που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ και προπαγανδίστηκε η απεργία της Πέμπτης 10/6. 

Μοιράστηκε η παρακάτω κοινή προκήρυξη:

·        Η κυβέρνηση νομοθετεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

·       Ο συνδικαλισμός της ήττας και υποταγής (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με συνεργό το ΠΑΜΕ) ξεπουλάνε  τα εργατικά δικαιώματα - κάνουν πλάτες στην αντεργατική επίθεση.

Κόντρα στην υπονόμευση - ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Πέμπτη 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Καρδίτσας

            Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Προσφέρει γη και ύδωρ στους εργοδότες, θεσμοθετεί την εργασιακή ζούγκλα, καταργώντας τις υπερωρίες, τα ρεπό, πλήττοντας ακόμα περισσότερο την κυριακάτικη αργία.

            Βάλλει ευθέως ενάντια στην ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο και βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος, με κορυφαίο την απεργία.

            Τα μέτρα αυτά αφορούν τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο και έχουν πανεργατική στόχευση. Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και τον λαό.

            Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί. Γι' αυτό είναι αναγκαία η ενιαία δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένας αγώνας αποτροπής, ποιοτικά αναβαθμισμένος με μορφές πάλης αντίστοιχες της αδιάκοπης σφοδρής επίθεσης.

            Τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, που έστειλαν μήνυμα υποταγής, υπερψηφίζοντας τις αποφάσεις για ακύρωση της απεργίας της 3ης Ιούνη. Προκύπτει έτσι η αναγκαιότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την πάλη και την αναμέτρηση με τις κυβερνητικές επιλογές.

            Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με απεργίες-άσφαιρες τουφεκιές για «την τιμή των όπλων». Να επιμείνουμε στην κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης, όπως έκαναν μια σειρά σωματεία που παρά την πισώπλατη μαχαιριά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, διατήρησαν τα απεργιακά καλέσματα για τις 3 Ιούνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, σε ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση :

 

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας (συντριβάνι)

ΠΕΜΠΤΗ  10 ΙΟΥΝΙΟΥ – 10.30 π.μ.

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών  

άλλη ρΟ.Τ.Α.

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου