για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

συνεχίζουμε!

Με μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο αντεργατικό τερατούργημα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, κατήγγειλαν τον εργασιακό μεσαίωνα, τη σκλαβιά στην οποία καταδικάζουν τους εργαζόμενους οι υπηρέτες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έως την Καρδίτσα και τις μικρότερες πόλεις της επαρχίας, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις απέδειξαν αυτό που καθημερινά γινόταν αντιληπτό: την οργή, την αγανάκτηση και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και στην ανεξάρτητη από το κράτος συνδικαλιστική οργάνωση.

Παρά τη συνεχή κυβερνητική προπαγάνδα μέσα από τα καλοταϊσμένα καθεστωτικά ΜΜΕ και παρά την καθημερινή συστηματική κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο-άσπρο, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι χτυπιούνται κορυφαίες κατακτήσεις του

εργατικού κινήματος, ότι χτυπιέται ο πυρήνας της ιδεολογικής και οργανωτικής συγκρότησης της εργατικής, ότι στόχος είναι να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω. Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να παραιτηθούν από τις κατακτήσεις αυτές, δεν θέλουν να μετατραπούν -αυτοί και τα παιδιά τους- σε σύγχρονους δούλους.

Όμως, η μαζικότητα των σημερινών απεργιακών συγκεντρώσεων αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα τις ευθύνες του κρατικοδίαιτου υποταγμένου συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Όλων αυτών που στον ενάμιση χρόνο της πανδημίας ήταν άφαντοι, κάνοντας πλάτες στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και τις δεκάδες αντεργατικές ΠΝΠ. Όλων αυτών που ΑΚΥΡΩΣΑΝ την προκηρυγμένη απεργία για τις 3 Ιούνη, πέταξαν στα σκουπίδια δεκάδες αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων  και έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση για το ξεδίπλωμα της αντεργατικής της επίθεσης. Με την άμεση συνέργεια του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, όλοι αυτοί -αν και θα πανηγυρίζουν για τη μαζικότητα των σημερινών συγκεντρώσεων- δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να υπονομεύουν τις εργατικές αγωνιστικές διαθέσεις, να σπέρνουν καθημερινά κάθε λογής αυταπάτες και, τελικά, να στρώνουν το δρόμο στην κυβερνητική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τους κάνουν τη χάρη! Να μην κάνουν τη χάρη στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θέλουν να μετατρέψουν τις σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις σε διαπραγματευτικό χαρτί για την επιβεβαίωση του ρόλου τους στο πλευρό της αστικής τάξης και του κεφαλαίου. Να μην κάνουν τη χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ που βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να σπείρει κοινοβουλευτικές αυταπάτες και να παραπέμψει αυτόν τον αγώνα στις... κάλπες.

Με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία, με όπλο την οργανωμένη πάλη, η μάχη που έδωσαν οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Τα εργατικά σωματεία πρέπει άμεσα να αποφασίσουν νέο απεργιακό κάλεσμα. Οι επόμενες μέρες πρέπει να μας βρουν ξανά στο δρόμο, μαζικά και απεργιακά. Το νομοσχέδιο τερατούργημα δεν πρέπει να περάσει! Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου