για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αντίθεση #17

Μέσα στη φουρτούνα της πανδημίας έλαχε να βγει το 17ο τεύχος της Αντίθεσης, που βλέπετε εδώ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει κάποια αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού, που έχει ταρακουνήσει τη διεθνή πραγματικότητα, με σοβαρές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις.
Στο τεύχος αυτό θα βρείτε το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς άρθρων που αναφέρονται στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ. Αναφέρεται στην περίοδο από το 2006 μέχρι σήμερα, περίοδο γεμάτη εξελίξεις που ανέδειξαν τη συμβιβαστική και αντικινηματική στάση του ΚΚΕ.
Επίσης θα βρείτε άρθρο για την ιστορία του ελληνικού μ-λ κινήματος, την πορεία προς την "Αναγέννηση", αλλά και την πορεία από εκεί μέχρι την ίδρυση της ΟΜΛΕ και αργότερα τη διάσπασή της και τη δημιουργία του ΚΚΕ(μ-λ).
Δημοσιεύεται άρθρο για τη σχέση της αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής πάλης με την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, καθώς και άρθρο για τις μεθόδους των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και τον "αντισυμβατικό" πόλεμο.
Τέλος δημοσιεύεται κείμενο που αναφέρεται στο φοιτητικό κίνημα και την ιδεολογική αντιπαράθεση στο εσωτερικό του.
Ποιο συγκεκριμένα:

  • Για την πανδημία του κορονοϊού, Απόφαση του ΠΓ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)
  • ΚΚΕ: Από ταξικό υποκείμενο σε ρεφορμιστικό συμπλήρωμα του συστήματος (μέρος γ' 2006 έως σήμερα), του Στέφανου Χατζησάββα
  • Από την "Αναγέννηση" στο ΚΚΕ(μ-λ), των Γιάννη Χατζή και Στέλιου Αγκούτογλου
  • Πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο, πάλη ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, μέτωπα πάλης κρίσιμα και σε σχέση αλληλοτροφοδότησης, του Νεκτάριου Κοκολαντωνάκη
  • Ο αντισυμβατικός πόλεμος ως μέσο για την επίτευξη των στόχων των ΗΠΑ, Κ.
  • Σημεία για την ιδεολογική διαπάλη στους κόλπους του φοιτητικού κινήματος, του Αντώνη Αποστολάκη
Μπορείτε να το προμηθευτείτε στο 6976688241

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου