για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

κινητοποίηση εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών: ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!


Δεν εννοούμε την υγειονομική αλλά την έξοδο από τον εγκλεισμό στην αδράνεια και την υποταγή. Την καθήλωση στην ακινησία που έχουν καταφέρει να επιβάλλουν οι νυν και πρώην κυβερνητικοί (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ). Κατάσταση που εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί στα τοπικά εκπαιδευτικά πράγματα. Αμέτρητες παραστάσεις διαμαρτυρίας δηλαδή διαλόγου με τους προϊσταμένους και ο κλάδος... θεατής.
Η κινητοποίηση καλέστηκε από τα εκπαιδευτικά σωματεία, την ΕΛΜΕ Καρδίτσας και το Σύλλογο Α/θμιας, με συλλόγους Γονέων (Μουσικού Σχολείου κ.α.). Έτσι ξεδιπλώθηκε και ξανακυκλοφόρησε στους δρόμους το πανό της ΕΛΜΕ. Με πανό συμμετείχαν μαθητές από την Μαθητική Αυτοργανωμένη Συνέλευση Καρδίτσας και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων πλαισιώθηκε από μαθητές, φοιτητές και γονείς. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία και με πορεία οι περίπου 100 διαδηλωτές κατέληξαν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα συνθήματα που φωνάχτηκαν (“Μέσα στην καραντίνα χτυπούν τους μαθητές - λαός και νεολαία θα βγούμε νικητές”, “Για όλα τα παιδιά δωρεάν παιδεία - για όλο το λαό μόνιμη εργασία”, “Οχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς - αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς”, “Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι - μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη”, “Τηλεκπαίδευση και κάμερες παντού - χτυπούν τα δικαιώματα όλου του λαού”) αναδεικνύουν τους στόχους που πρέπει να παλέψουν καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς: Να καταργηθεί η αντιδραστική τροπολογία. Να αποσυρθεί-να μην περάσει ποτέ το πολυνομοσχέδιο.
Ένα πρώτο αγωνιστικό βήμα έγινε. Η κατάσταση απαιτεί και άλλα και με περισσότερο κόσμο. Η μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Τρίτη 19/5 στις 8μμ στην αυλή του Εσπερινού Σχολείου είναι προϋπόθεση για αυτό.
Η βάρβαρη, ταξική, αντιδραστική και φασίζουσα κυβερνητική πολιτική δεν πρέπει να περάσει, πρέπει να ανατραπεί με μαζικούς αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών και όλου του λαού!
Όχι στην «εκπαίδευση» χωρίς σχολεία – Όχι σε δουλειά, σπουδές χωρίς δικαιώματα
Κανένας εκπαιδευτικός στις πλατφόρμες της εξ αποστάσεως ψευτοεκπαίδευσης του υπουργείου – καμία ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της τηλε-εργασίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου