για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Όχι στη ποινικοποίηση των αγώνων

Σε δίκη παραπέμπονται τελικά 4 αγωνιστές που τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχαν στις  κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα [ΕΔΩ και ΕΔΩ]. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κλητήριο θέσπισμα της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Καρδίτσας που τους επιδόθηκε την Τρίτη 2 Ιούνη, οι 4 αγωνιστές καλούνται να δικαστούν στις 10 Ιούλη με κατηγορίες για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού! Η ποινικοποίηση των αγώνων, η τρομοκράτηση του κινήματος και η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης δεν είναι ένα μεμονωμένο  γεγονός, δεν αφορά μόνο την Καρδίτσα. Όπως πρόσφατα στην Τήνο (20 Μάη), όπως παλιότερα στη Κρήτη, στη Μονεμβασιά κι αλλού, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει ΜΑΤ και δικαστήρια για να καταστείλει κάθε φωνή που εναντιώνεται στη λεηλασία της φύσης, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στο πλιάτσικο της δημόσιας γης από το κεφάλαιο και στην ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται μέσω των αιολικών και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».  
Ανακοίνωση για την κλήση σε δίκη έβγαλε και η «Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην ‘’Πράσινη’’ Ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα»:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
Την Τρίτη 2 Ιουνίου παραδόθηκε από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Καρδίτσας κλήση σε 4 αγωνιστές για δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρεται σε 4 κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού) και αφορά τη μαζική συγκέντρωση  και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο, όταν και μπλοκαρίστηκε από πλήθος κόσμου η οικονομική επιτροπή που θα επικύρωνε την δημοπρασία δασικών τεμαχίων στους επενδυτές. Μια δημοπρασία που λίγες εβδομάδες πριν  πραγματοποιήθηκε με περικυκλωμένο-αποκλεισμένο το Δημαρχείο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στη συνέχεια απώθησαν με ξύλο και χημικά τον κόσμο που μαζικά και μαχητικά διεκδικούσε να μπει μέσα σε μια υποτιθέμενα ανοιχτή διαδικασία.
Γνωρίζαμε τις επιδιώξεις της ασφάλειας και της εισαγγελίας για ποινικοποίηση  της συγκεκριμένης κινητοποίησης αλλά και συνολικά του αγώνα που διεξάγεται για την υπεράσπιση των Αγράφων από τα καταστροφικά σχέδια κράτους και επενδυτών αφού οι 4 αγωνιστές είχαν κληθεί από την ασφάλεια για εξηγήσεις σχετικά με την κινητοποίηση στο Δημαρχείο, έπειτα από την υποτιθέμενη αναγνώριση τους από αστυνομικούς.
Οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν πάγια τακτική του κράτους για το χτύπημα του αγώνα και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνους που έχουν κάθε λόγο για να το κάνουν. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κοινωνική σιωπή, ώστε να υλοποιούν ανεμπόδιστα τους καταστροφικούς –για την φύση και την κοινωνία- σχεδιασμούς τους.
Η συγκεκριμένη κλήση δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά αποτελεί στοχευμένη κίνηση καθώς από τον Ιούλιο και μετά είναι κρίσιμη περίοδος σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων.
Από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο του αγώνα για γη και ελευθερία. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων, της ζωής και της φύσης από τα κέρδη τους, τη λεηλασία και την καταστροφή.
Το επόμενο διάστημα να βρεθούμε σε κινητοποιήσεις στην πόλη και στο βουνό μπλοκάροντας κάθε σχέδιο ποινικοποίησης του αγώνα και ισοπέδωσης και τσιμεντοποίησης των Αγράφων. Η μαζική-μαχητική κοινωνική κινητοποίηση, o από τα κάτω συντονισμός, η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων και η διασύνδεση των αγώνων μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια κράτους και επενδυτών.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΣΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην ‘’Πράσινη’’ Ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου