για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Η σημερινή -Τρίτη 19/5- κινητοποίηση που καλέστηκε από τα εκπαιδευτικά σωματεία, την ΕΛΜΕ Καρδίτσας και το Σύλλογο Α/θμιας, είχε λιγότερο κόσμο από την προηγούμενη. Περίπου 60 εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Απουσίαζε η νεολαία. Τόσο οι φοιτητές, αλλά βασικά οι μαθητές που με πρωτοβουλία-κόλπο της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στις 11.  Η λογική και πρακτική της διάσπασης του κοινού αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών ενάντια στο νομοσχέδιο ταξικό σφαγείο και την ντροπολογία, για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων μόνο την κυβέρνηση και τα αντιδραστικά της σχέδια διευκολύνει.
Μικρότερη η συμμετοχή των καθηγητών -δεν συμμετείχαν στη στάση εργασίας- με εξαίρεση συναδέλφους από το 2ο ΕΠΑΛ, ενώ περισσότεροι ήταν της πρωτοβάθμιας.
Ρόλο νομίζουμε ότι έπαιξε η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ από σήμερα Τρίτη για την άλλη βδομάδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων -διάβαζε ακινησίας- της ΟΛΜΕ με τη
συμφωνία ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ. Αν προσθέσουμε και τις πονηριές-ελιγμούς της Κεραμέως για “προαιρετικότητα” της ζωντανής αναμετάδοσης, στο συνολικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί θα βρούμε τα αίτια αυτής της κατάστασης.
Η ανατροπή της είναι απαραίτητος όρος για να φύγει από τα χέρια των συνδιαλιστικών ηγεσιών η διαχείριση του συμβιβασμού και του φτιασιδώματος τόσο του νομοσχεδίου όσο και της τροπολογίας.
Για να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών. Για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο να αποσυρθεί-η τροπολογία της ντροπής να ανατραπεί.
Η αυλή του εσπερινού σχολείου την άλλη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ πρέπει να γεμίσει από καθηγητές.
Όχι στην “εκπαίδευση” χωρίς σχολεία – Όχι σε δουλειά, σπουδές χωρίς δικαιώματα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου