για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Τα μπλόκα επιμένουν – Μπορούν να νικήσουν!

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη είναι κοροϊδία, «στάχτη στα μάτια» των αγροτών και έγιναν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. Κινούνται εντός των ορίων που βάζει η ΚΑΠ και η «δημοσιονομική σταθερότητα» και έχουν στόχο το «ξεφούσκωμα» του αγροτικού ξεσηκωμού. Είναι μέτρα που δεν δίνουν λύση στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της αγροτιάς και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος.
Το αγροτικό δεν είναι αγροτικό αλλά πολιτικό ζήτημα. Οι κινήσεις της κυβέρνησης, τα μέτρα, οι εξαγγελίες, οι υποσχέσεις και τα «είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο» επιδιώκουν να εκτονώσουν το αγροτικό μέτωπο και κυρίως να το κρατήσουν μακριά από το μέτωπο της παιδείας. Σ’ αυτό η κυβέρνηση έχει βοηθούς και τις διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αντί για συντονισμό και κοινό μέτωπο των αγροτών με φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικούς, που και αυτοί είναι σε κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έχουμε ξεχωριστούς σχεδιασμούς και ξεχωριστές κινητοποιήσεις. Και αντί, δίπλα σε αγρότες και νεολαία, σε κοινό μέτωπο, να μπουν στον αγώνα και οι εργαζόμενοι, έχουμε τη ΓΣΕΕ που προκηρύσσει απεργία για τις… 17 Απρίλη (!), δυόμιση μήνες μετά (!), αλλά και το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ που καλούν σε απεργία για τις… 28 Φλεβάρη (!) «που κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη»!
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν πείθουν τους αγρότες. Μέχρι στιγμής οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να ξεθυμαίνουν αλλά αντίθετα απλώνουν και κλιμακώνονται. Τα πολλά ρυάκια του αγροτικού ξεσηκωμού μπορεί και πρέπει να γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι. Και αυτό το ποτάμι μπορεί να φουσκώσει περισσότερο αν συνενωθεί με το άλλο μεγάλο ποτάμι της νεολαίας και των εργαζόμενων και παρασύρει με την ορμή του την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική. Για να γυρίσουν οι αγρότες νικητές στα χωριά τους.

Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου