για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

αγροτικό συλλαλητήριο: Πίσω από τις αναγκαιότητες, κάτω από τις απαιτήσεις!

Με λιγότερο κόσμο από το προηγούμενο (ΕΔΩ) και λιγότερα τρακτέρ (αλλά περισσότερα πάνω στην πλατεία) ήταν το αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 26/2 στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ένα συλλαλητήριο που δεν ήταν βέβαια «αγωνιστική κλιμάκωση» αλλά το «αγωνιστικό» φινάλε των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν εδώ και 35 περίπου μέρες. «Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας (…) περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές» όπως ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κ.Τζέλλας και όπως ήδη λίγο πριν το συλλαλητήριο είχε ανακοινωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ). Δεν περίμεναν -έστω συμβολικά- ούτε την απεργία της Τετάρτης 28/2!  
Μικρή ήταν και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας
ενώ αυτή τη φορά δεν είχαμε ούτε την -έστω- συμβολική συμμετοχή από φορείς όπως Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος κλπ Με πανό συμμετείχαν μόνο ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (ΟΓΕ) και «Εργατικά Σωματεία Καρδίτσας». Και για τη μικρή συμμετοχή δεν έφταιγε βέβαια το ψιλοβρόχι που είχαμε στην αρχή του συλλαλητηρίου. Όλες αυτές τις 35 μέρες, αντί για συμπόρευση και κοινό μέτωπο των αγροτών με τα άλλα κομμάτια του λαού και της νεολαίας για μια κεντρική αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, είχαμε «συμβολικές» κινητοποιήσεις και ξεχωριστούς σχεδιασμούς. Αυτό έγινε και στην AGROTIKA και στην Αθήνα αλλά και στη πόλη μας. Ένας «σχεδιασμένος σχεδιασμός» ώστε να μην συνενωθούν οι αγώνες, να μην συνενωθούν οι αντιστάσεις σε ανώτερο επίπεδο.
Τέλος, στο συλλαλητήριο είχαμε έντονη τη παρουσία νέων αγροτών, 25άρηδων και 30άρηδων που επέλεξαν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, που επένδυσαν χιλιάδες σε χωράφια, τρακτέρ και εξοπλισμό και τώρα βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και το μέλλον τους να διαγράφεται αβέβαιο από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με διακριτό μπλοκ και πανό και μοίρασε τη παρακάτω προκήρυξη:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου