για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

αγροτικό συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9/2 το αποφασισμένο παναγροτικό – πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με δεκάδες τρακτέρ να καταφθάνουν από το μπλόκο του Ε65 και να σταθμεύουν περιμετρικά της πλατείας ενώ περί τα 10 ανέβηκαν και παρατάχθηκαν πάνω στην πλατεία παραμένοντας μέχρι το πέρας της συγκέντρωσης. Οι κτηνοτρόφοι συμμετείχαν σκορπώντας σανό και χύνοντας γάλα!
Το συλλαλητήριο ήταν σχετικά μαζικό αλλά σίγουρα αναντίστοιχο της φάσης του αγώνα και της μαζικότητας των τρακτέρ που βρίσκονται στο δρόμο. Το ίδιο μικρή- και θα λέγαμε συμβολική -ήταν η συμμετοχή της πόλης.
Τα μαγαζιά δεν έκλεισαν, οι φοιτητές οι οποίοι δίνουν το δικό τους  αγώνα και ήταν ευκαιρία να συνενωθούν με τους αγωνιζόμενους αγρότες σε ένα κοινό μέτωπο νίκης και αποφασιστικότητας  απουσίαζαν, όπως και οι μαθητές. Σίγουρα ο σχεδιασμός δεν τους… συμπεριελάμβανε!   Συμμετείχαν –πέρα από τον εκπρόσωπο του εργ. κέντρου και της ΑΔΕΔΥ – ο εμπορικός σύλλογος  το σωματείο εμποροϋπαλλήλων τα σωματεία εργαζομένων η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος γυναικών. Από πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες συμμετείχε μόνο το ΚΚΕ(μ-λ) με πανό και προκήρυξη που μοιράστηκε πλατειά.
Το συλλαλητήριο αυτό σίγουρα ήταν απαραίτητο και αναγκαίο στην κλιμάκωση του αγώνα, ανέδειξε την ευρεία  αποδοχή του κόσμου της Καρδίτσας και την συμπαράστασή του στο δίκαιο αναμφίβολα αγώνα της φτωχομεσαίας  αγροτιάς. Όμως παραμένει ζητούμενο ο συντονισμός με το άλλο κομμάτι του λαού (φοιτητές) οι οποίοι  ταυτόχρονα δίνουν τον αγώνα ενάντια στην κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν  παιδείας. Ένας τέτοιος συντονισμός τον μόνο που φοβίζει είναι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οφείλουμε αυτόν το φόβο να αντιτάξουμε στην τρομοκρατία και την καταστολή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και που είναι βέβαιο ότι θα βρουν μπροστά τους και οι αγρότες στη συνέχεια. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου