για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

συγκέντρωση καταγγελίας της αντιλαϊκής-δολοφονικής πολιτικής

Συγκέντρωση και πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έγινε το απόγευμα της Τρίτης 6 Δεκέμβρη στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Από τη χθεσινή συγκέντρωση απουσίαζε ο πλατύς κόσμος της πόλης αλλά παρόλα αυτά είχε μια σχετική μαζικότητα συσπειρώνοντας κυρίως νεολαίους και κόσμο του κινήματος. Άλλη μια ένδειξη, μετά την μαζική απεργία της 9 Νοέμβρη και την μαζική πορεία του Πολυτεχνείου, για την λαϊκή δυσαρέσκεια που συσσωρεύεται καθώς και τις κινηματικές διεργασίες που συντελούνται σε λαό και νεολαία. Με πανό συμμετείχαν το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι και το ΚΚΕ(μ-λ). Το πρωί, είχαμε μαθητικές καταλήψεις στο 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ και 1ο ΓΕΛ ενώ σε άλλα σχολεία έγινε αποχή μετά την 3η-4η ώρα. 
Νωρίτερα το απόγευμα, τόσο έξω από τον οικισμό των Ρομά στους Σοφάδες όσο και στην είσοδο της Καρδίτσας στη γέφυρα Καράμπαλη, έγιναν μαζικές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων Ρομά με μπλόκα στην εθνική οδό και πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας.
Σε προκήρυξη που μοιράστηκε από το ΚΚΕ(μ-λ), εκτός από την κρατική καταστολή και την αντιλαϊκή πολιτική, καταγγέλλονταν και η νέα δολοφονική επίθεση αστυνομικού, αυτή τη φορά σε βάρος του δεκαεξάχρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.  Στο λαό και τη νεολαία δείχνει να φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση για την αντιλαϊκή-δολοφονική πολιτική του συστήματος. Μένει αυτή η οργή και η αγανάκτηση να οργανωθεί σε μαζικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, στο δρόμο αλλά σε κάθε χώρο δουλείας-ζωής-σπουδών. Κόντρα σε εκλογικές αυταπάτες αλλά και σε εικονικές/εκτονωτικές «συγκρούσεις».  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου