για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Νοσοκομείο Καρδίτσας: αντί για προσλήψεις, ΜΕΘ, εξοπλισμό…, δεκάδες αναστολές εργασίας

Πάνω από 100 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καρδίτσας, σε Κέντρα Υγείας του Νομού και σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) απειλούνται με αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού (ΕΔΩ). Επίσης με αναστολή εργασίας απειλούνται και εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΕΔΩ).

Πανελλαδικά, κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για πάνω από 10 χιλιάδες εργαζομένους στα νοσοκομεία που λόγω μη εμβολιασμού θα μείνουν χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς ασφάλιση. Πρόκειται για ανοικτή τρομοκρατία, που στέλνει τα νοσοκομεία στη διάλυση.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να κρύψει τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας ξανά για «ατομική ευθύνη», να διασπάσει τους εργαζόμενους χωρίζοντας τους σε εμβολιασμένους και μη, και να προωθήσει την πολιτική που έχει ήδη εξαγγείλει για κλεισίματα και συγχωνεύσεις, επέκταση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου στην περίθαλψη, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία και χτύπημα του δικαιώματος του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.

Η επιλογή της κυβέρνησης θα οδηγήσει μεταξύ άλλων σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση, χειρότερες συνθήκες νοσηλείας Covid και non-Covid αρρώστων και αύξηση όσων δεν καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι νοσοκομείου για νοσηλεία.

Το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης, γι’ αυτό άλλωστε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί. Δεν αρκεί όμως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και οι (ει)δικοί της, που με τη στάση τους τροφοδοτούν κάθε είδους αντιδραστικές κι επικίνδυνες αντιλήψεις.

Το “ναι στην αναστολή, όχι στην υποχρεωτικότητα” (που φέρεται να δηλώνει εκπρόσωπος των εργαζομένων) αποτελεί το καλύτερο άλλοθι της πολιτικής του συστήματος, αφού το μόνο που «διεκδικεί» είναι το να μην εμβολιαστεί! Δεν διεκδικεί προσλήψεις στα νοσοκομεία, δεν διεκδικεί δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν διεκδικεί ΜΕΘ, δεν διεκδικεί δωρεάν εμβόλια…

Έχουμε κάθε λόγο να διεκδικήσουμε το λαϊκό δικαίωμα στον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό και όλα όσα είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας: νοσοκομεία με έμπειρο και επαρκές προσωπικό, μέτρα προστασίας, εξοπλισμό, υποδομές, νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, μαζικά και δωρεάν τεστ, μέτρα στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και όλα αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει όλο αυτό τον καιρό. Να υπερασπιστούμε συλλογικά και οργανωμένα τα δικαιώματά μας. Για να μην περάσει ο τεχνητός διαχωρισμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση ώστε να περάσει την πολιτική της. Ενάντια στις αναστολές, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις. Για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για ίση, πλήρη κι δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου