για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

καίνε τις ζωές μας, ληστεύουν το μόχθο μας!

λαϊκή οργάνωση!
μαζική διεκδίκηση!


Μία καταστροφή τεραστίων διαστάσεων είναι σε εξέλιξη.
Χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, σπίτια, χωράφια, επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης απανθρακωμένα. Και ο μισός πληθυσμός της χώρας εγκλωβισμένος στο λεκανοπέδιο, έναν τεράστιο θάλαμο αερίων.

Ένα έγκλημα σε βάρος του λαού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή και το μέλλον του. Συνέπειες οδυνηρές, άμεσες και μακροπρόθεσμες. Καίγονται τα σπίτια και το βιος χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων. Καταστρέφονται οι όποιες δυνατότητες είχαν να δουλέψουν, να καλλιεργήσουν, να ζήσουν. Καταστρέφεται ο τόπος που ζούσαν και η υγεία τους.

Ένα έγκλημα που πρέπει να χρεωθεί εξ ολοκλήρου στην καταστροφική πολιτική του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου και των κυβερνητικών διαχειριστών του, σημερινών και προηγούμενων. Στην πολιτική που έφερε τη διάλυση των μηχανισμών πυρόσβεσης και πυροπροστασίας (όπως ακριβώς έκανε και κάνει με τα νοσοκομεία, τα σχολεία κ.λπ.). Στην πολιτική που θεωρεί «ανάπτυξη» την αποψίλωση των δασών και την τσιμεντοποίηση. Στην πολιτική που έχει ερημώσει και εγκαταλείψει την επαρχία. Στην πολιτική που δημιουργεί πόλεις-τέρατα, που καθημερινά συνθλίβουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Στην πολιτική της εξάρτησης που -για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ (με παλιά και νέα μνημόνια)- υπονομεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και του τόπου.

Γεμάτη θράσος η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει ως «επιτυχία» τα σχέδια εκκένωσης, το περίφημο 112. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ομολογία αποτυχίας της να αντιμετωπίσει τις φωτιές, να προστατέψει τις πόλεις και τα χωριά που για μια εβδομάδα παραδόθηκαν στις φλόγες. Και δεν είναι τυχαίο ότι, όσο περνούσαν οι μέρες, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κατάλαβαν ότι τα σχέδια εκκένωσης σήμαιναν εγκατάλειψη, και ανέλαβαν οι ίδιοι να υπερασπιστούν το βιος τους, τα σπίτια τους, τη ζωή τους.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό να καμώνεται η κυβέρνηση της ΝΔ ότι υπερασπίζεται «την υπέρτατη αξία που είναι η ανθρώπινη ζωή»! Σε τι είδους ζωή θα επιστρέψουν όλοι αυτοί που έχασαν το σπίτι τους, τη δουλειά τους, το βιος τους, τα χωράφια τους; Τι βίος αβίωτος περιμένει τους κατοίκους του λεκανοπεδίου ή όσους θα επιστρέψουν (εάν μπορέσουν) στην καρβουνιασμένη Βόρεια Εύβοια και στα χωριά της Ηλείας; Πώς θα ξαναχτιστούν τα σπίτια; Με τους μισθούς πείνας; Με την ανεργία που καλπάζει; Με τις τιμές πρώτων υλών να έχουν εκτοξευτεί; Ή με τις αποζημιώσεις-ψίχουλα που έταξε;

Όλοι αυτοί που προώθησαν και προωθούν αυτήν την πολιτική, (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) σήμερα προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες, να κρυφτούν πίσω από τις γνωστές, χιλιοειπωμένες δικαιολογίες, να εμφανίσουν αυτήν την κολοσσιαία καταστροφή ως δήθεν αντικειμενικό γεγονός.

Όλοι αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όταν οι φλόγες σβήσουν και τα τηλεοπτικά κανάλια αποσυρθούν, θα σφυρίζουν αδιάφορα, θα εγκαταλείψουν τους πληγέντες στην τύχη τους, όπως εγκατέλειψαν στην τύχη τους τις περιοχές και τους κατοίκους που καίγονται.

Όλοι αυτοί, πιστοί υπηρέτες του κεφάλαιου και των συμφερόντων του, ήδη ετοιμάζουν τα σχέδια προκειμένου να κερδοφορήσουν από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν. Είναι κι αυτή η καταστροφή μια ευκαιρία -όπως η πανδημία- για μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο, για περισσότερα χτυπήματα στους εργάτες και στο λαό.

Η «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ θέλει βέβαια να κερδίσει από τη λαϊκή οργή, αλλά πάνω από όλα ζητάει από το λαό «ενότητα»! Στην πραγματικότητα, βάζει πλάτη στην κυβερνητική διαχείριση με μια επανέκδοση τού «θα λογαριαστούμε μετά» με το οποίο πορεύτηκε στηρίζοντας τις επιλογές του συστήματος όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας.

Ο λαός καλείται να κάνει τις δικές του επιλογές. Μπροστά στο νέο συστημικό-κυβερνητικό έγκλημα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός, φοβισμένος, άπραγος. Πρέπει να καταγγείλει και να διεκδικήσει: την προστασία του, το βιος του, τα δάση του, τον αέρα που χρειάζεται να αναπνέει, τη ζωή του.

Όπως δεν «τα φάγαμε μαζί», δεν «τα κάψαμε μαζί»! Το σύστημα και οι κυβερνήσεις του είναι υπεύθυνες για το έγκλημα διαρκείας που κάθε χρόνο μεγαλώνει. Καμιά ενότητα δεν μπορεί να έχει μαζί τους ο λαός! Μόνο απέναντί τους μπορεί να σταθεί, με μαζικούς αγώνες. Είναι αδίστακτοι, αλλά όχι ανίκητοι, αν βρουν μπροστά τους την οργανωμένη, μαζική λαϊκή πάλη!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να καταγγείλει μαζικά αυτό το έγκλημα. Να καταγγείλει την πολιτική που καταστρέφει, ισοπεδώνει, ερημώνει, τσιμεντοποιεί.

Να οργανωθεί σε κάθε περιοχή και να διεκδικήσει μαζικά:

- Άμεση εξασφάλιση και πλήρη αποζημίωση όσων έχουν πληγεί. Άμεση στέγαση και πλήρη κάλυψη των αναγκών του λαού και των παιδιών του μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Πλήρη αποζημίωση για τα σπίτια και τις περιουσίες που κάηκαν. Για τα χωράφια και τις σοδειές που έγιναν στάχτη. Για τα μεροκάματα και τις δουλειές που χάθηκαν. Αποζημιώσεις και όχι... χαμηλότοκα δάνεια.

- Αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών. ΟΧΙ στα σχέδια αποψίλωσης και τσιμεντοποίησης, και στα κάθε είδους «αρπακτικά» που περιμένουν να θησαυρίσουν από τις στάχτες και τα αποκαΐδια αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. ΟΧΙ στον αποχαρακτηρισμό των δασών.

Καμιά εμπιστοσύνη στους διαχειριστές του συστήματος,
καμιά αυταπάτη για τα κροκοδείλια δάκρυά τους!

Δεν θα παρακολουθούμε άφωνοι να καταστρέφουν τη ζωή
και το μέλλον μας.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου