για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

με τη μαζική συλλογική πάλη μπορούμε να σταματήσουμε τα σχέδια κεφάλαιου και “επενδυτών”

καταγγελία της οργάνωσης Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Για άλλη μια φορά μέσα σ’ ένα 20ήμερο, καταγγέλλουμε στους πολίτες της Καρδίτσας την προκλητική αστυνομοκρατία και καταστολή σήμερα, μεσημέρι της Πέμπτης 22/8, μπροστά στο Δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα.
Κατάντησε πλέον ρουτίνα που προσβάλλει την πόλη μας και προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των Καρδιτσιωτών, να συνεδριάζουν επιτροπές του Δήμου με την προστασία των ΜΑΤ και σε αίθουσες που μυρίζουν δακρυγόνα.
Για άλλη μια φορά με ευθύνη και με πολιτική κάλυψη του απερχόμενου δήμαρχου των ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στο Δημαρχείο έγινε κατάληψη από δεκάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες που εμπόδιζαν την είσοδο σε πολίτες της Καρδίτσας ακόμα και σε εκλεγμένους εκπροσώπους φορέων. Για άλλη μια φορά χρησιμοποιήθηκαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαίους της πόλης μας που ασκούσαν το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας ενάντια στη μεθόδευση να ψηφιστεί κατακαλόκαιρο και άρον-άρον η απόφαση για την μίσθωση δασικών εκτάσεων που θα εγκατασταθούν οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες Καρδιτσιώτες που με την πίεση και τις διαμαρτυρίες τους ματαίωσαν τη συνεδρίαση της επιτροπής και την ανάγκασαν να μεταθέσει το θέμα στην επόμενη δημοτική αρχή. Η σημερινή εξέλιξη δείχνει ότι η μαζική λαϊκή πάλη είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε τα σχέδια κεφάλαιου και επενδυτών, για να έχει η κοινωνία μας νίκες.
Καλούμε τη τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Καρδίτσας, της πόλης και των χωριών, να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας και της δημόσιας γης σε ιδιώτες.  Χωρίς αυταπάτες για τους διάφορους αυτοδιοικητικούς που η εναντίωσή τους στα αιολικά είναι μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Χωρίς αυταπάτες για τους βουλευτές του νομού και τα κόμματά τους που αποφεύγουν να πάρουν θέση, «κλείνουν τα μάτια» στην αστυνομοκρατία και την καταστολή και ταυτίζονται ουσιαστικά, με τους «επενδυτές» των αιολικών και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έβαλαν στο μάτι (και) τα Άγραφα. Ο αγώνας ενάντια στο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας περνά πρώτα και κύρια μέσα από την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τον συλλογικό αγώνα, μέσα από τη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση.
22/8/2019





1 σχόλιο:

  1. Ακόμα μια σημαντική κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων από τα αιολικά και την «πράσινη ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο της Καρδίτσας όπου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για την επικύρωση της δημοπρασίας ενοικίασης έκτασης του Δήμου στην εταιρεία των αιολικών.

    Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, πάνω από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν σε αυτό ώστε να ματαιώσουν την προγραμματισμένη διαδικασία. Για ακόμα μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ξύλο και χημικά, ενώ δεν δίσταζαν να πετάνε ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους προς τους συγκεντρωμένους.

    Να σημειωθεί ότι την ώρα που κάποιοι αγωνιστές επιχειρούσαν να μπουν μέσα στο δημαρχείο αρκετοί μπάτσοι φώναζαν «θα σας γαμήσουμε» την ώρα που κρατούσαν επιδεικτικά στα χέρια τους τις κρότου λάμψης που θα χρησιμοποιούσαν λίγο αργότερα.

    Μετά την επίθεση της αστυνομίας, η συγκέντρωση ανασυγκροτήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου και το κρατούσε αποκλεισμένο για να μην μπουν μέσα τα υπολειπόμενα μέλη της οικονομικής επιτροπής και ξεκινήσει η διαδικασία. Μετά από κάποια ώρα και αφού έγινε γνωστό στους συγκεντρωμένους ότι η διαδικασία έχει ματαιωθεί εξαιτίας «συνθηκών ανωτέρας βίας» πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης.

    Οι 2 τελευταίες κινητοποιήσεις (που είναι κομμάτι των ευρύτερων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται εδώ και καιρό σε Άγραφα και Καρδίτσα) στο δημαρχείο Καρδίτσας, με την προφανή μαζικότητα και μαχητικότητα τους, έχουν καταστήσει σαφές τόσο στο κράτος και τους δημάρχους όσο και στους επενδυτές ότι καμία κίνηση που θα επιφέρει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο ορεινό σύστημα των Αγράφων δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βρει απέναντί της, τις τοπικές κοινωνίες, τους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της ζωής τους.

    Η σημερινή «νίκη», πέρα από τα συναισθήματα χαράς που προκάλεσε στους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί –αλλά και σε πολλούς άλλους που δεν μπόρεσαν να βρεθούν εκεί- έκανε κατανοητό ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται μπορούν να κερδίσουν μάχες, πιστεύοντας στις δικές τους δυνάμεις, συντονίζοντας τον αγώνα τους οριζόντια και διεκδικώντας μαζικά και μαχητικά.

    Και είναι πολύ σημαντικό ότι έξω από το δημαρχείο βρέθηκαν άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις, με άλλες οπτικές και διαφορετικές αφετηρίες. Και η συνάντηση αναδεικνύει μια δυναμική που υποβόσκει. Αυτή η δυναμική είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των κυρίαρχων. Ότι απέναντι στη λεηλασία της φύσης και του περιβάλλοντος και τις αντικοινωνικές πολιτικές κάποιοι επιλέγουν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν.

    Καμία επανάπαυση. Ο αγώνας συνεχίζεται. Τα Άγραφα θα νικήσουν!

    Θωμάς Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή