για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους λαούς

Ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους υποτακτικούς του
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης - ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες
των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών
Οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται. Εκατομμύρια άνθρωποι κυνηγημένοι από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών καταφτάνουν στα ελληνικά νησιά προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο στις χώρες της Ευρώπης. Χιλιάδες πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Κύρια πηγή των προσφυγικών ροών είναι η ματωμένη Συρία που βομβαρδίζεται ανελέητα από Αμερικάνους, Ρώσους, Ευρωπαίους και γείτονές της.
Η ανάπτυξη ισχυρής ΝΑΤΟϊκής ναυτικής δύναμης με αεροπορική υποστήριξη στο Αιγαίο, για την «παρακολούθηση των μεταναστευτικών κυμάτων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, αποτελεί μια επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.
Το δράμα των προσφύγων θα μεγαλώσει αφού έρχονται αντιμέτωποι με τις κανονιοφόρους του ΝΑΤΟ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-καταγραφής που φτιάχνει η κυβέρνηση, η οποία παραχωρεί τη χώρα ως πεδίο δράσης στους «συμμάχους»-δυνάστες μας. Την ίδια ώρα, ο φασισμός παίρνει θέση για να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό με τις ρατσιστικές και πατριδοκάπηλες ιδέες του και να ανακόψει το κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, εξυπηρετώντας έτσι τους σχεδιασμούς των δολοφόνων των λαών. Να απομονώσουμε μέσα από την οργάνωση και την πάλη μας κάθε φασιστική φωνή μίσους.
Και βέβαια η υποκρισία που ως τώρα περίσσευε δίνει τη θέση της στον απόλυτο κυνισμό. Η ΕΕ που έχει βάλει αποφασιστικά το χέρι της στην εξάπλωση του πολέμου στην περιοχή, αφού για λίγο καιρό πούλαγε ανώδυνη φιλανθρωπία, τώρα κυνικά σπρώχνει για δεύτερη φορά στο θάνατο τα θύματά της.
Όμως, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα στη ζωή, την τροφή, τη στέγη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και καμιά ιμπεριαλιστική ανάγκη, καμιά σκοπιμότητα αστικών τάξεων δεν μπορεί να τα αναστείλει προσωρινά ή πιο μόνιμα. Τα δικαιώματα αυτά είναι καθολικά, παγκόσμια και δεν εξαρτώνται ούτε από το χρώμα, ούτε από το φύλο, ούτε από την περιοχή. Το σχέδιο κυβέρνηση και ΕΕ είναι οι πρόσφυγες να καταστέλλονται, να αποκοπούν από κάθε πρόσβαση στον ελληνικό λαό και να είναι στο έλεος ευρωενωσιακών και κυβερνητικών ΜΚΟ, οι οποίες θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Οι πολεμικές μηχανές που συγκεντρώνονται στην περιοχή, οι απειλές για επέκταση του πολέμου, η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναδεικνύουν τους κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη μας. Πρέπει να βρουν απέναντί τους τον λαό μας, που πρέπει να μπολιάσει τον αγώνα του που δίνει αυτή τη στιγμή για τη ζωή και το ψωμί του, με την αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική του πάλη. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, μέσα από την ανάδειξη και στοχοποίηση των κοινών εχθρών. Από κοινού με τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους λαούς της περιοχής να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Ως εκπαιδευτικοί πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.
Να πρωτοστατήσουμε για έναν αντιφασιστικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.
Καλούμε την ΕΛΜΕ Καρδίτσας και το σύλλογο Π.Ε.  να πάρουν πρωτοβουλίες και να διοργανώσουν εκδηλώσεις-συζητήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που εντάσσουν τη χώρα στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε να υπάρξει συντονισμός ώστε με πρωτοβουλία των εργαζομένων στην εκπαίδευση να διοργανωθούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
  • Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όχι  στη φυλάκιση των μεταναστών – προσφύγων.
    Ναι στα πλήρη δικαιώματά τους. Περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, έγγραφα σε κάθε μετανάστη και σε κάθε πρόσφυγα! 
    Όχι στις συμφωνίες του Σένγκεν, Δουβλίνο 1 & 2 και σε όλους τους αντιμεταναστευτικούς νόμους. Έξω η
    FRONTEX και κάθε ιμπεριαλιστικός μηχανισμός καταστολής και έλεγχου!
  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία!
  • Κάτω η πολιτική του πολέμου και της φτώχειας, πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι!
    Καμιά νέα βάση στη χώρα μας! Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ!

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου