για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πέμπτη 4 Φλεβάρη, 10 πμ, κεντρική πλατεία:
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κοινή προκήρυξη-κάλεσμα από τις οργανώσεις Καρδίτσας των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ. και ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται η πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και δυναμώνει η  ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.
Αυτοί που με απανωτά Μνημόνια παρέδωσαν τις τύχες της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στα χέρια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτοί που υποθήκευσαν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, μεθοδεύουν και νέα χτυπήματα εναντίον μας.
Σε κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης, αναμασάνε τα ίδια χιλιοειπωμένα «επιχειρήματα» για «άδεια ταμεία», «κακοδιαχείριση», «γήρανση του πληθυσμού», «αύξηση του προσδόκιμου ηλικίας» κλπ και ετοιμάζουν νέο χτύπημα σε ασφάλιση-σύνταξη-περίθαλψη. Δεν τους αρκούν οι απανωτοί αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου) που έχουν εκτινάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις και έχουν καταστήσει άγνωστη λέξη την υγειονομική περίθαλψη… θέλουν τώρα να καταργήσουν οριστικά το δικαίωμα στην ασφάλιση.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΛΙΓΟΤΕΡΑ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό. Θα δουλεύετε (αν έχετε δουλειά) μέχρι να πεθάνετε και αν τα καταφέρετε θα επιβιώνετε με  σύνταξη-φιλοδώρημα και ξεχάστε την ιατροφαρμακευτική σας περίθαλψη. Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να μην έχουν την παραμικρή υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν όλο τον πλούτο αυτής της κοινωνίας.  Να ξεριζώσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων ότι η ασφάλιση είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της εργατικής τάξης, που προκύπτει από τη συνολική συνεισφορά της στην κοινωνική παραγωγή.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να κοντράρουν αυτά τα μέτρα. Ίσα-ίσα αποπροσανατολίζουν πολιτικά τους αγώνες και υπονομεύουν την ανάπτυξή τους με αποσπασματικές απεργίες χωρίς σχέδιο και προοπτική κλιμάκωσης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ενώ συμφωνούν με την ουσία των μέτρων,  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση και την οργή του λαού για να προετοιμάσει τον διάδοχο μνημονιακό διαχειριστή.
Είναι ξεκάθαρο σήμερα, μετά από σχεδόν 6 χρόνια μνημονίων και «διαπραγματεύσεων», πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί νικηφόρος αγώνας που θα φέρει και τον ίδιο το λαό στο προσκήνιο των εξελίξεων, αν δεν παραμεριστούν συντεχνιακές λογικές επιμέρους ρυθμίσεων, αν δεν πάψουν οι αυταπάτες για λύση των προβλημάτων μας εντός του μνημονιακού πλαισίου, αν δεν σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης από ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή του καθεστώτος της αποικίας χρέους που έχουν επιβάλει οι δανειστές, αν δεν παλέψουμε ενάντια στην μετατροπή της χώρας σε ιδιότυπο προτεκτοράτο, ορμητήριο των μεγάλων δυνάμεων για την επιβολή των πολιτικών τους στη φλεγόμενη από συγκρούσεις περιοχή μας, αν δεν διώξουμε τους ληστές ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας.
Μόνη ελπίδα η ανάπτυξη αγώνων που θα έχουν διαρκή μορφή, παλλαϊκό χαρακτήρα και πανελλαδικό συντονισμό και που θα έχουν σαν στόχο την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα υπηρετούν.
Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα αντιασφαλιστικά σχέδια.
·         Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο.
·         Κάτω όλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ρέππα-Πετραλιά-Σιούφα-Λοβέρδου-Κουτρουμάνη.
·         Ασφάλιση-Σύνταξη-Περίθαλψη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
·         Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΚΕ(μ-λ)
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ–Α.Α.Σ.
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου