για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Παρασκευή 12/2, 6:30 μμ στη κεντρική πλατεία

Ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο, μετά από δημόσιο κάλεσμα, με τη συμμετοχή αρκετών Καρδιτσιωτών. Μέσα από μια πλούσια και ουσιαστική συζήτηση αποφασίστηκε η συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Αγροτών και η πραγματοποίηση συγκέντρωσης υποστήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων την Παρασκευή το απόγευμα, 6:30 μμ, στη κεντρική πλατεία, την ίδια μέρα και ώρα που οι αγρότες της Καρδίτσας μαζί με χιλιάδες αγρότες απ’ όλη την χώρα θα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Επίσης αποφασίστηκε και η παρακάτω προκήρυξη:

Νίκη στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς!
Μέτωπο αντίστασης και πάλης για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

·         Οι αγρότες της Καρδίτσας και μαζί χιλιάδες αγρότες απ’ όλη την χώρα εδώ και πάνω από μήνα δίνουν έναν πρωτόγνωρο αγώνα. Με χιλιάδες τρακτέρ και δεκάδες μπλόκα που εξαπλώνονται από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη αντιπαλεύουν μια πολιτική που τους φτωχοποιεί και τους ξεκληρίζει. Υποκινητής αυτού του αγροτικού ξεσηκωμού είναι τα προβλήματα. Είναι η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, η αντιαγροτική ΚΑΠ αλλά και τα νέα αντιασφαλιστικά και φορομπηχτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ επιταγή των «θεσμών» - ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
·         Τα μέτρα αυτά είναι μέτρα εξόντωσης της αγροτιάς. Φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τη μεγάλη μάζα του αγροτόκοσμου και ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους. Δεν έχουν στόχο την «ανάπτυξη» και την «ανασυγκρότηση» του πρωτογενή τομέα όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση, αλλά την παραπέρα αποδιάρθρωση και υποβάθμισή του. Έχουν στόχο τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού και τη συγκέντρωση-συγκεντροποίηση της αγροτοδιατροφικής παραγωγής στα χέρια του κεφάλαιου και των πολυεθνικών. Μέσα από το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη μείωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, τη συρρίκνωση του γεωργικού ΑΕΠ κλπ έχουμε ενίσχυση της διατροφικής εξάρτησης, παραρτημοποίηση της οικονομίας και βάθεμα συνολικά της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ληστές-ιμπεριαλιστές.
·         Απέναντι στο δίκαιο αγροτικό ξεσηκωμό η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις παλιές και χρεοκοπημένες μεθόδους του χθες. Κατηγορεί τους αγρότες για υποκινούμενους, μιλάει για αργόσχολους μεγαλοαγρότες που εισπράττουν παχυλές επιδοτήσεις, για «γαλάζιο μέτωπο», για ακροδεξιούς που τάχα πρωτοστατούν, για αγρότες φοροφυγάδες, για μπλόκα που πλήττουν την παραγωγική δραστηριότητα, που ζημιώνουν την εθνική οικονομία κλπ Προσπαθεί να διασπάσει τους αγρότες και τους καλεί σε δήθεν διάλογο χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο πίσω ενώ την ίδια στιγμή απειλεί και τρομοκρατεί με ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει την αγροτική διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη πυγμής και επιδιώκει τη συνθηκολόγηση των αγροτών και παραπέρα την συντριβή συνολικά των λαϊκών αγώνων και αντιστάσεων.
·         Τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι κλπ), αφού μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, τώρα δημαγωγούν για να φθείρουν την κυβέρνηση και να καρπωθούν την αγροτική δυσαρέσκεια. Την ίδια στιγμή πιέζουν για χειρότερα μέτρα και πιο αποφασιστική υλοποίηση των μνημονίων. «Δεν είμαι με τα τρακτέρ» δηλώνει ο Μητσοτάκης στη Βουλή και ενώ ζητάει απόσυρση του ασφαλιστικού, την ίδια στιγμή, σαν κοινός πλιατσικολόγος, προτείνει κατάσχεση των αγροτικών επιδοτήσεων απ’ όσους αγρότες χρωστάνε στον ΟΓΑ!
·         Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους. Οι αγρότες αντιπαλεύουν την ίδια πολιτική που χτυπά, φτωχοποιεί και εξαθλιώνει όλα τα κομμάτια του εργαζόμενου λαού. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα γι αυτό έχουν τη συμπαράσταση κάθε εργαζόμενου, κάθε άνεργου και συνταξιούχου, κάθε νεολαίου που και αυτοί πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Κοινός αγώνας ενάντια στον κοινό εχθρό. Με ενίσχυση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με δυνάμωμα των μπλόκων, κόντρα στους αγροτοπατέρες και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ξεπερνώντας την ηττοπάθεια και την απογοήτευση αλλά και ενάντια σε λογικές συμβιβασμού, εκτόνωσης και συντεχνιακών «εξαιρέσεων» από τα μέτρα. Στην επίθεση που δεχόμαστε να απαντήσουμε με συμπαράταξη όλων των κομματιών του λαού, με ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
-          Όχι στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς
-          Εργατιά-Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά, κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά
Καρδίτσα 10/2/2016
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου