για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

συμπαράσταση στον αγώνα της αγροτιάς

ψήφισμα του συλλόγου εκπαιδευτικών α’βάθμιας
Σ’ όλη την Ελλάδα οι αγρότες ξεσηκώνονται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που τους φτωχοποιεί και τους ξεκληρίζει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το μνημόνιο που ψήφισαν στη Βουλή με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ, με απανωτά αντιαγροτικά μέτρα επιτίθεται στην φτωχομεσαία αγροτιά. Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που κατ’ εντολή των «δανειστών» θέλει να περάσει στη Βουλή μπας και εξασφαλίσει την πολυπόθητη «αξιολόγηση», είναι νομοσχέδια εξόντωσής της.
Οι αγρότες  φορτώνονται με δυσβάστακτες εισφορές έχουν δεν έχουν σοδιά, έχουν δεν έχουν εισόδημα! Έτσι οι απλήρωτες εισφορές θα γίνουν «βουνό» και χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη. Τα μέτρα αυτά στόχο έχουν να κατεδαφίσουν ότι απόμεινε από τη δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη, να κάνουν παρελθόν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, να φορτώσουν κι άλλα βάρη σε αγρότες και εργαζόμενους οδηγώντας τους βαθύτερα στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν στόχο να πετάξουν από την παραγωγή τους φτωχομεσαίους αγρότες, να εγκαταλείψουν χωράφια και καλλιέργειες ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική γη και να γίνει γρηγορότερα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια του κεφαλαίου και των σύγχρονων νεοτσιφλικάδων. Ταυτόχρονα με το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων και την υποβάθμιση-διάλυση της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενή τομέα χτυπιέται η – όση απόμεινε – διατροφική επάρκεια και βαθαίνει η πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Η κυβέρνηση ψάχνει στηρίγματα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στο Νταβός ή στα δεκανίκια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ και  Λεβέντη. Καθυστερεί να φέρει το φορολογικό στη Βουλή, μπας και εκτονώσει τις αντιδράσεις. Θέλει να καταφέρει και περάσει αυτά τα μέτρα, γιατί τότε μόνο θα δώσουν το ΟΚ οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και την καταστολή, όπως έκανε και στη Κομοτηνή.
Στην αναμέτρηση αυτή οι αγρότες πρέπει να ενωθούν με όλους τους εργαζόμενους  που παλεύουν, να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν την πολιτική που τους φτωχοποιεί. Μόνο έτσι θα νικήσουν.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε απλώς αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες. Αγωνιζόμαστε από κοινού για τα ίδια αιτήματα για τους ίδιους στόχους. 
Ο αγώνας για ασφάλιση, σύνταξη, περίθαλψη είναι υπόθεση όλων.
Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια,

για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου