για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Όχι στο χαράτσωμα των χωραφιών - Να μην περάσει η νέα αντιαγροτική φοροεπιδρομή

ανακοίνωση της Οργάνωσης Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλουν να φορτώσουν άλλο ένα χαράτσι στη φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας. Με το νόμο αυτό οι Σαμαράς και Βενιζέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, βάζουν φόρο στα χωράφια, την ίδια στιγμή που τάχα αντιστέκονται στην τρόικα και δηλώνουν ότι τάχα δεν θα μπουν νέα «οριζόντια» μέτρα. Σαν να μην έφταναν οι μέχρι τώρα φόροι και χαράτσια που έχουν στραγγίσει τη τσέπη του αγρότη, έρχονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουν  νέους φόρους που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το αγροτικό εισόδημα και θα οδηγήσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερες αγροτικές οικογένειες.
Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας  που ανήκουν κυρίως στη δεύτερη ζώνη (πεδινή) θα φορολογηθούν με τουλάχιστον 1,8 ευρώ το στρέμμα και με 1,5 ευρώ το στρέμμα θα φορολογηθούν τα χωράφια στη πρώτη ζώνη (ορεινά). Και μαζί με το φοροχαράτσωμα στα χωράφια, από 1-1-2014 θα έχουμε αύξηση της φορολογίας και στο αγροτικό εισόδημα (θα φορολογείται με συντελεστή 13%, χωρίς αφορολόγητο), ενώ παράλληλα οι αγρότες υποχρεώνονται να κρατάν λογιστικά βιβλία κλπ. 
 
Η φορομπηχτική πολιτική και η χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης  πάνε χέρι-χέρι με την αντιαγροτική πολιτική της που με τις μειώσεις-ψαλίδισμα των επιδοτήσεων, με τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, φτωχοποιούν  παραπέρα τη μικρομεσαία αγροτιά και την οδηγούν στο ξεκλήρισμα και στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα η αγροτική γη εκποιείται και συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και νεοτσιφλικάδων.  Με την πολιτική της κυβέρνησης έχουμε μια τεράστια μεταφορά πλούτου από «τους κάτω» προς «τους πάνω», από «τους μέσα» προς «τους έξω».
Η κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών  επιτίθεται στο λαό, στο βιοτικό του επίπεδο και στα δικαιώματά του για να εξυπηρετήσει τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που τη στηρίζουν.  Η αντιλαϊκή πολιτική δεν κάνει εξαιρέσεις αλλά χτυπά το ίδιο όλα τα κομμάτια του λαού. Κοινός πρέπει νάναι και ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, το ξεπέρασμα των συμβιβασμένων ηγεσιών, το στήσιμο και το ξαναζωντάνεμα των αγροτικών συλλόγων είναι βασικά καθήκοντα για κάθε αγωνιστή, για κάθε πρωτοπόρο αγρότη. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση. Για να μην περάσει το νέο χαράτσι, για να ανακοπεί η κυβερνητική επίθεση, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική.
Όλοι στο αγροτικό συλλαλητήριο, στις 6 Νοέμβρη στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
24 Οκτώβρη 2013

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου