για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

σχέδιο διακήρυξης της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Καρδίτσα

Πραγματοποιήθηκε  στο Παυσίλυπο την Κυριακή το πρωί η ανοιχτή συνέλευση της πρωτοβουλίας πολιτών για την Καρδίτσα με θέμα τη διαμόρφωση  του πολιτικού πλαισίου, δηλαδή του καταστατικού πολιτικού χάρτη της δημοτικής κίνησης που θα συγκροτηθεί.
Η συζήτηση μετά από τον σύντομο απολογισμό της εως τώρα δράσης  της πρωτοβουλίας  επικεντρώθηκε σε ζητήματα  του σχεδίου συζήτησης, της λειτουργίας ,του ονόματος και κυρίως του χαρακτήρα της κίνησης. 
Πιο συγκεκριμένα ξεκαθαρίστηκε ότι:

> Η κίνηση κινείται πολιτικά σε πλαίσια αντιμνημονιακά και αντικαλλλικρατικά υπερασπιζόμενη την συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, την συλλογική δράση με λειτουργικές δομές αμεσοδημοκρατικές.
> Παρεμβαίνει και δρα στα δημοτικά πράγματα και δεν μπορεί να έχει εκλογικά μόνο χαρακτηριστικά.
>Στηρίζει απόπειρες και κινήσεις  που αναδεικνύουν  το όραμα για μια τοπική αυτοδιοίκηση που  θα αποτελεί κυμματοθραύστη σε λογικές  συγκεντρωτισμού, κομματικών μηχανισμών και  παραγοντισμού και ταυτόχρονα στήριγμα των πολιτών μέσα από δράσεις αλληλεγγύης. Αυτό βεβαίως δεν έχει σχέση  με αυταπάτες  «αντιμνημονιακές νησίδες». Γνωρίζουμε τα όρια της δράσης μας αλλά είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε και να αμφισβητήσομε την καλλικρατική «νομιμότητα».
>Δίνει  μια πολιτική μάχη(με τους πολίτες ,για τους  πολίτες ,στην κοινωνία για την κοινωνία) για να δημιουργηθούν οι όροι για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τις ζωές μας και το μέλλον της νεολαίας .Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας δουλειάς,  στα πλαίσια του προσωρινού συντονιστικού, που θα διαμορφώσει την πρόταση για την πολιτική διακήρυξη της δημοτικής  κίνησης (στη λογική της οποίας θα κινείται το πρόγραμμα) και που θα συγκεντρώσει προτάσεις και απόψεις  για τον κανονισμό λειτουργίας και την ονομασία της. Η επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα ολοκληρώσει τη συζήτηση και θα αποφασίσει για τα παραπάνω.
Πρωτοβουλία πολιτών για την Καρδίτσα
Παραθέτουμε απόσπασμα και ακολουθεί η εισήγηση για το σχέδιο πολιτικής διακήρυξης για την καλύτερη ενημέρωση σας.
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ:
- Η αντίθεση στα Μνημόνια 
- η πάλη για να απεγκλωβιστεί η χώρα και η πόλη της Καρδίτσας από τα στενά και ασφυκτικά πλαίσια της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ, ΔΝΤ).
- η αντίθεσή μας σε πολιτικές που εκπορεύονται από ΕΕ, που υλοποιούνται από την κυβέρνηση  και αποσκοπούν στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των ΟΤΑ προς όφελος των ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων και των παρακοιμώμενων ή διαπλεκόμενων με την κρατική εξουσία επιχειρηματιών.
- η προσπάθεια να διασώσουμε το περιβάλλον που τόσο απειλείται στις μέρες μας και την διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.
- η αντίθεσή μας στο σχέδιο Καλλικράτης και ιδιαίτερα σε εκείνα τα σημεία όπου απειλούνται με απόλυση εργαζόμενοι, που ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες με πλασματικό τρόπο μεταβιβάζονται στην τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να μεταφέρονται και αντίστοιχοι πόροι, που προωθούν την συρρίκνωση της συμμετοχή των πολιτών και διαλύουν τους όποιους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.
- ο αγώνας για ισχυρή και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια Ελλάδα που ανατρέπονται οι πολιτικές των μνημονίων. Γιατί οι δήμοι δεν είναι «λαϊκοί θεσμοί» ή έστω θεσμοί με μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης. Μια μάχη εντός των πλαισίων του κράτους, οδηγεί στην αφομοίωση και την διαχείριση του κράτους.
- Διεκδικούμε κατάργηση όλων των νόμων και των αποφάσεων για το «fast track», για το νέο χωροταξικό, για τις ΠΟΤΑ, για την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Απαγόρευση κάθε «επενδυτικής» δραστηριότητας σε βάρος των δασών, των ελεύθερων χώρων. Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και με βάση την απόφαση των κατοίκων, όχι με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. 
- Έχουμε ως βασική μας αξία την εναλλαγή των προσώπων που εκλέγονται και εκπροσωπούν την κίνησή μας σε όλα τα όργανα διοίκησης, θέτοντας ως βασική χρονική διάρκεια μιας θητείας (σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης αποφάσεων) τη διετία και προάγοντας την έννοια της Δημοτικής παράταξης και της συνεχούς λειτουργίας της ολομέλειας, ανοιχτής σε όλους να συμμετέχουν και να αναδιαμορφώσουν τις απόψεις της.
Σκοπός μας είναι  η συνεχή πάλη (μαζί με τας κινήματα και τους πολίτες) για αλλαγή του Δημου προς όφελος των «από κάτω» κόντρα στα συμφέροντα και τις βλέψεις των «από πάνω». 
Στον αγώνα αυτό δεν έχει θέση ο παραγοντισμός και η «διαχείριση» έξω ή πάνω από την πολιτική.
Χωρίς να μηδενίζουμε τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές προσπάθειες, με την αυστηρότερη κριτική πρώτα-πρώτα για τον εαυτό μας,  προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο. Σ’ αυτή τη διαδικασία δεν περισσεύει κανένας. Θέλουμε όμως να υπογραμμίσουμε ότι η ανάληψη της ευθύνης αυτής από νέα πρόσωπα, που δεν κουβαλάνε τα «βαρίδια» του παρελθόντος, αποτελεί προϋπόθεση τόσο για την αξιοπιστία όσο και για την διεισδυτικότητα του εγχειρήματός μας στην τοπική κοινωνία.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ από την ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 
Ο Δημος Καρδίτσας σήμερα αναπτυσσεται χωρις βασικες υποδομες χωρίς σχέδιασμο,  χωρίς να μπορεί να αναδειξει τη σχεση και τον ρολο της Καρδιτσας ως πρωτευουσας ενός αγροτικου νομου που ταυτοχρονα να αποτελει και πολο ελξης επισκεπτων του ορεινου της ογκου. 
Η πολύ σημαντική σύγχρονη ιστορία της πρωτευουσας του Δημου μας της πολης μας (κυρίως κοινωνικών και απελευθερωτικών αγώνων), η φυσική ομορφιά και οι θύλακες αξιόλογης αρχιτεκτονικής χάνονται από την αλογιστη εμπορευατοποιηση του δομημενου και δημοσιου χωρου.
Η ασκουμενη πολιτική των τελευταιων χρονων,  ευνοεί την κερδοσκοπία μεγενθύνει τα προβληματα στην πόλη και τους ανθρώπους της.
Οι  πιέσεις που ασκούν οι δυνάμεις της αγοράς για τη μετατροπή σε εμπόρευμα του χώρου, των υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών δημοσίου οφέλους είναι ορατα στους παντες
Κάθε δημόσιος χώρος αποτελεί στόχο για ανοικοδόμηση και εμπορική εκμετάλλευση,  κάθε σχεδιασμός γίνεται με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία νέων τρόπων κατανάλωσης, διασκέδασης και εμπορίου.
Θεωρουνται αδιανοητες επειδη δεν αποφερουν κερδη παρεμβάσεις, που θα στηριζαν  και  θα βελτίωναν τη ζωή των ανθρώπων, θα στήριζαν και θα πολλαπλασίαζαν τις κοινωνικές παροχες,  θα πριμοδοτούσαν τη μικρή παραγωγή και τα ελεύθερα επαγγέλματα.
Την ώρα που η θέση των λαϊκών στρωμάτων, ιδιαίτερα των νέων, επιδεινώνεται από την ανεργία, τη χαμηλά αμειβόμενη και ανασφαλιστη υπερεργασία, την ασύστολη κερδοσκοπία των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και τη ληστρική πολιτική των τραπεζών, η δημοτική αρχή περιορίζεται σε διαχειριστικό έργο αδυνατώντας να καταβαλει μισθους, προχωρει σε απολυσεις, επιβαλει χαρατσια.  
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 
Ο Καλλικράτης, εργαλείο στη λογική του Μνημονιακού κράτους και της κυβέρνησης, οδηγεί πλέον την Τ.Α σε ρόλο κομπάρσου να διαχειρίζεται μόνο την φτώχεια και την μιζέρια της.
Παράλληλα η λήψη των αποφάσεων ολοένα και συγκεντρώνεται σε λίγους και εκλεκτούς (των μεγάλων κομμάτων και των ειδικών της Γερμανικής βοήθειας).
Ο υπερσυγκεντρωτισμος αυτος αφυδατωνει την την πεμπουσια της αυτοδιοικησης, του κυταρου της δημοκρατιας του Δημου μας, που είναι ο λαικος-κοινωνικος ελεγχος όπως τα κινηματα, οι επιτροπες κατοικων,οι τοπικες κοινοτητες, οι γειτονιες.
Βασικες κοινωνικες υπηρεσιες που αφορουν πλατια λαικα στρωματα, όπως οι βρεφονηπιακοι σταθμοι,η συντηρηση των σχολειων,η μεταφορα μαθητων,τα επιδοματα προνοιας,οι δομες πολιτισμου και αθλητισμου,η καθαριοτητα,η συντηρηση δημοσιων χωρων και πλειστα αλλα απαξιωνονται –καταργουνται για να γινουν βορα στον ιδιωτικο παραγοντα.
Με προσχημα την ελειψη πορων στον δημο Καρδιτσας στον δημο μας εφαρμοζεται προγραμμα απολυσεων με τα λεγομενα σχεδια ‘μεταταξεων’, ’κινητικοτητας’, ’εφεδρειας’ ανατρεποντας τις μεχρι σημερα ισχυουσες εργασιακες σχεσεις διαμορφωνοντας ένα συγχονο εργασιακο μεσαιωνα.(οι εργαζομενοι στο κεντρο γυναικων εχουν να να δουν το χρωμα του χρηματος πανω από εξι(6) μηνες).
Στον δημο μας γινεται προσπαθεια να διατηρηθουν πελατειακες σχεσεις  εφαρμοζοντας εργασιακες σχεσεις με δανεικους από ΜΚΟ, με εργασια πεντε μηνων ή εργασια με 100ευρω τον μηνα.
Τελευταια στιγμη απετραπει η ενταξη του Δημου μας στο ‘’Παρατηρητηριο Οικονομικης Αυτοτελειας των ΟΤΑ’’ που μετετρεπει τους αιρετους σε φοροεισπρακτορες. Ας θεωρησουμε όμως αναμενομενο την ενταξη της δημοτικης περιουσιας στο ΤΑΙΠΕΔ (στρατοπεδο Λουμακη) και ιδιωτικοποιηση των υπηρεσιων καθαριοτητας.
Ο Καλλικρατικός σχεδιασμος των διοικητικων οριων του δημου Καρδιτσας που εγινε με καθαρα ψηφοθηρικη λογικη αποξενωσε και εφερε απαναντι συμπολιτες μας.(αληθεια ποσο συμπολιτες νοιωθουν οι κατοικοι του Μακρυχωριου με αυτους του Σαρανταπορου).
 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ 

Παρόλα αυτά, στον Δημο μας  δεν λείπουν οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι ενεργοί πολίτες, οι νέοι αγρότες, οι οποίοι δίνουν καθημερινές μάχες και κερδίζουν στόχους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα άλλο συλλογικό όραμα για την πολη και τις γύρω τοπικες κοινότητες.
Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή πραγματικότητα. Όλοι και όλες μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για μια υψηλού επιπέδου διαβίωσης πόλη και μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή. Θέλουμε μια ανοιχτή, αλληλέγγυα και δημοκρατική πόλη χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, με τα χωριά πόλους έλξης νέων ανθρώπων και με δημοτικές πρωτοβουλίες που θα στηρίζουν την αγροτική οικονομία και ιδιαίτερα τις οικολογικές απόπειρες ή πειραματικά μοντέλα παραγωγής  και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων ελαχιστοποιώντας τον παρασιτισμό των μεσαζόντων.  Με αυτή τη λογική αναλαμβάνουμε κοινή πρωτοβουλία για μια νέα, ριζοσπαστική παρέμβαση στο Δήμο της Καρδίτσας.
Αντιτασσόμαστε στη λογική που θέλει το Δήμο πεδίο εφαρμογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων και καταστρατήγησης του δικαιώματος για σταθερή και μόνιμη εργασία με την υλοποίηση προγραμμάτων μοιράσματος της φτώχειας. Ο Δήμος και οι δομές του δεν μπορούν επίσης να αντιμετωπίζονται ως χώροι πελατειακής εξυπηρέτησης από κανένα και για κανένα.
Θέλουμε να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο πρόσωπο του ΔΗΜΟΥ μας, να εδραιώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών, ανδρών και γυναικών, στους θεσμούς αυτοδιοίκησης, στη λήψη των αποφάσεων για τα θέματα που μας αφορούν και στον έλεγχο της δημοτικής πολιτικής, να δώσουμε ουσία και περιεχόμενο (αυτοδιοίκητο) στις κοινότητες.
Θέλουμε να στηρίξουμε και να συμβάλλουμε στον πολλαπλασιασμό των αυτόνομων κοινωνικών αντιστάσεων. 
Η δράση μας δεν ξεκινά σήμερα. Είμαστε ενεργοί πολίτες από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και των Κοινωνικών και Πολιτικών δικαιωμάτων. Έχουμε βρεθεί μαζί στα κινήματα πόλης, σε διεκδικήσεις και διεργασίες γύρω από τοπικά προβλήματα, αλλά και στο εργατικό κίνημα, στο αγροτικό κίνημα, στο αντιπολεμικό κίνημα, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, τους αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Ο Δήμος για μας είναι βασικός μοχλός οργάνωσης της αντιστασης και της αλληλεγγύης με δράσεις που θα λειτουργούν ως ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρεθεί δίπλα στα άτομα που δεν έχουν δουλειά, στέγη, φαγητό.
Υπερασπιζόμενος και ενισχύοντας τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και ιδρύοντας άλλες, όπως κοινωνικό παντοπωλείο,  κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, κοινωνικό κήπο, κοινωνικοί συνεταιρισμοί κ.τ.λ.    
ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ:
 - Σε όσους/ες συμμερίζονται τις γενικές αρχές «η πόλη δεν είναι για πούλημα» και «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη»
 - Σε  όσους/ες  υπερασπίζονται την πόλη, το φυσικό περιβάλλον, τις τοπικες κοινότητες, την ιστορική μνήμη, τις κοινωνικές υποδομές και τη συλλογική χρήση του χώρου και των κοινωφελών υπηρεσιών, απέναντι στους κερδοσκόπους. 
 - Σε όσους/ες απορρίπτουν τον κυνισμό των υποστηρικτών της ελεύθερης αγοράς και έχουν πρώτη προτεραιότητα την αναδιανομή των πόρων υπέρ των υποβαθμισμένων περιοχών και των αδύναμων κοινωνικά ομάδων και ατόμων
 - Σε όσους πιστεύουν ότι πρέπει να στρέψουμε και ενισχύσουμε την αγροτική οικονομία προς την κατεύθυνση της πλήρωσης των τοπικών αναγκών μας συνδυάζοντας την ποιότητα στην παραγωγή με την απευθείας διάθεση των παραγόμενων προϊόντων (από το χωράφι στο ράφι).
 - Σε όσους/ες υφίστανται διακρίσεις λόγω εθνότητας, φύλου, θρησκείας, πολιτιστικών διαφορών, ηλικίας, αναπηρίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. 
 - Σε όσους/ες δυσφορούν απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα και θέλουν να διατηρήσουν την ιδιότητα του πολίτη, όχι να μετατραπούν σε πελάτες – καταναλωτές. 
 - Σε όσους/ες αγωνίζονται για τη δημοκρατία στην πόλη, για τη συμμετοχή των πολιτών στους θεσμούς με ουσιαστικά δικαιώματα και την αυτονομία των κοινωνικών κινημάτων  
 - Σε όσους /ες νοιώθουν τη νοημοσύνη τους να υποτιμάται, όταν η συζήτηση γύρω από τα θέματα του μεγαλύτερου δήμου του νομού επικεντρώνεται στην προσωπικότητα των υποψηφίων και την επιδεξιότητα τους να συναλλάσσονται με την εκάστοτε κεντρική εξουσία
 - Σε όσους/ες αντιλαμβάνονται ότι η απάθεια και η απραξία οδηγούν στο να προσαρμοζόμαστε παθητικά σε όλο και πιο απαράδεκτες καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν ισχυρότατα συμφέροντα 
 - Στις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες που εμπλέκονται στα θέματα της πόλης, που θέτουν αιτήματα και τις αφορούν οι πολιτικές του Δήμου 
 - Στις επιτροπές κατοίκων και τα νεολαιίστικα στέκια που παίρνουν την πόλη στα χέρια τους 
 - Στους εργαζόμενους του Δήμου 
 - Στις νέες και τους νέους ιδιαίτερα, για ένα ανθρώπινο μέλλον σε μια ανθρώπινη πόλη 
 - Στις αριστερές, οικολογικές, κινηματικές, δημοκρατικές δυνάμεις 
 - Σε κάθε πολίτη
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ:
  - Την αντίθεση στα Μνημόνια 
 - Την πάλη για να απεγκλωβιστεί η χώρα και η πόλη της Καρδίτσας από τα στενά και ασφυκτικά πλαίσια της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ, ΔΝΤ).
 - Την αντίθεσή μας σε πολιτικές που εκπορεύονται από ΕΕ, που υλοποιούνται από την κυβέρνηση  και αποσκοπούν στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των ΟΤΑ προς όφελος των ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων και των παρακοιμώμενων ή διαπλεκόμενων με την κρατική εξουσία επιχειρηματιών.
 - Την προσπάθεια να διασώσουμε το περιβάλλον που τόσο απειλείται στις μέρες μας και την διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο.
 - Την αντίθεσή μας στο σχέδιο Καλλικράτης και ιδιαίτερα σε εκείνα τα σημεία όπου απειλούνται με απόλυση εργαζόμενοι, που ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες με πλασματικό τρόπο μεταβιβάζονται στην τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να μεταφέρονται και αντίστοιχοι πόροι, που προωθούν την συρρίκνωση της συμμετοχή των πολιτών και διαλύουν τους όποιους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.
 - Τον αγώνα για ισχυρή και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια Ελλάδα που ανατρέπονται οι πολιτικές των μνημονίων. Γιατί οι δήμοι δεν είναι «λαϊκοί θεσμοί» ή έστω θεσμοί με μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης. Μια μάχη εντός των πλαισίων του κράτους, οδηγεί στην αφομοίωση και την διαχείριση του κράτους.
 - Διεκδικούμε κατάργηση όλων των νόμων και των αποφάσεων για το «fast track», για το νέο χωροταξικό, για τις ΠΟΤΑ, για την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Απαγόρευση κάθε «επενδυτικής» δραστηριότητας σε βάρος των δασών, των ελεύθερων χώρων. Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και με βάση την απόφαση των κατοίκων, όχι με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. 
 - Έχουμε ως βασική μας αξία την εναλλαγή των προσώπων που εκλέγονται και εκπροσωπούν την κίνησή μας σε όλα τα όργανα διοίκησης, θέτοντας ως βασική χρονική διάρκεια μιας θητείας (σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και λήψης αποφάσεων) τη διετία και προάγοντας την έννοια της Δημοτικής παράταξης και της συνεχούς λειτουργίας της ολομέλειας, ανοιχτής σε όλους να συμμετέχουν και να αναδιαμορφώσουν τις απόψεις της.
Σκοπός μας είναι  η συνεχή πάλη (μαζί με τας κινήματα και τους πολίτες) για αλλαγή του Δημου προς όφελος των «από κάτω» κόντρα στα συμφέροντα και τις βλέψεις των «από πάνω». 
Στον αγώνα αυτό δεν έχει θέση ο παραγοντισμός και η «διαχείριση» έξω ή πάνω από την πολιτική.

Χωρίς να μηδενίζουμε τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές προσπάθειες, με την αυστηρότερη κριτική πρώτα-πρώτα για τον εαυτό μας,  προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο. Σ’ αυτή τη διαδικασία δεν περισσεύει κανένας. Θέλουμε όμως να υπογραμμίσουμε ότι η ανάληψη της ευθύνης αυτής από νέα πρόσωπα, που δεν κουβαλάνε τα «βαρίδια» του παρελθόντος, αποτελεί προϋπόθεση τόσο για την αξιοπιστία όσο και για την διεισδυτικότητα του εγχειρήματός μας στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου