για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

εφτά μήνες απλήρωτοι

Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου  Γυναικών Καρδίτσας που οι εργαζόμενοι βιώνουν το έντονο οικονομικό πρόβλημα.
Στο φορέα εργάζονται 14 γυναίκες με πλήρη απασχόληση. Τους οφείλονται τα δεδουλευμένα των 7 τελευταίων μηνών (Μάρτιος- Σεπτέμβριος 2013), γεγονός που έχει οδηγήσει αυτές και τις οικογένειές τους σε οικονομική ασφυξία, στα όρια της ανέχειας, της ατομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Αν  και  ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας μαζί με τους εργαζόμενους και το Δ.Σ. του Κέντρου Γυναικών έχει πραγματοποιήσει  επανειλημμένες συναντήσεις με την διοίκηση του Δήμου, Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο οικονομικών και έχει παραστεί σε Δημοτικά Συμβούλια, δεν δόθηκε ουσιαστική λύση και ούτε υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2013) ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας. Το ποσό της αναμόρφωσης καλύπτει τις υποχρεώσεις του  φορέα προς ασφαλιστικά και λοιπά ταμεία, όχι όμως και τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους. Διανύοντας πια και τον 8ο μήνα μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο: απλήρωτοι.  Γιατί λοιπόν δεν έχει επιλυθεί ακόμη; Ως πότε μπορούν οι εργαζόμενοι να περιμένουν; Κάποια στιγμή και η υπομονή εξαντλείται.
Εκτός από τις προφορικές διαβεβαιώσεις και τις «καλές κι αγαθές προθέσεις» του Δήμου Καρδίτσας, απαιτούμε η Δημοτική Αρχή να επιδείξει άμεσα και έμπρακτα ειλικρινή και συνεπή στάση απέναντί στους εργαζόμενους του Κέντρου, όπως έχουν επιδείξει και οι ίδιοι  21 χρόνια τώρα, εκτελώντας ευσυνειδήτως τα καθήκοντά τους.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                                  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου