για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα στη κεντρική πλατεία

Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα Παρασκευή, στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία. Συλλαλητήριο «αγώνα και συμμαχίας» όπως το λέει και η ΠΑΣΕΒΕ. Προφανώς και είναι δικαίωμα του καθένα να διοργανώνει συλλαλητήρια. Μόνο που τέτοιου είδους «κομματικοκεντρικά» συλλαλητήρια καμιά συμμαχία δεν οικοδομούν και κανένα αγώνα δεν βοηθάνε. Γιατί οι «συμμαχίες» δεν γίνονται ούτε με τον καθρέφτη μας ούτε μόνο με τους ομοϊδεάτες μας.  Γιατί οι αγώνες γίνονται από το λαό και τους εργαζόμενους και όχι από τα κομματικά μας μέλη και τις στενές μας επιρροές. Γιατί τα συλλαλητήρια έχουν πλατύ-μαζικό- παλλαϊκό χαρακτήρα και δεν είναι «κομματικές παρελάσεις». Αντί λοιπόν το ΠΑΜΕ να επιλέγει τον «αναχωρητισμό» από το κίνημα μέσω των «ταξικών» συλλαλητηρίων,  θάταν καλύτερα να συνέβαλε με τη στάση του στη κοινή δράση και στο μέτωπο αντίστασης που έχουν ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ανακοινώσεις-καλέσματα για το σημερινό συλλαλητήριο

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του νομού μας, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 4 Οκτώβρη 7μμ στην κεντρική πλατεία
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.
Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας. Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία – τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχίας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά ακόμα και τους Δήμους-Εταιρείες του νέου μοντέλου ανάπτυξης.  Και οι εταιρείες φροντίζουν πάντα για τα κέρδη τους!
Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την υποβάθμιση – εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών (Υγεία – Πρόνοια, Παιδικοί Σταθμοί κ.α.) στήνουν τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας στο απόσπασμα.
Δεν αποδεχόμαστε τη σύγχρονη σκλαβιά για μας και τα παιδιά μας.
Σηκώνουμε τη σημαία του οργανωμένου αγώνα μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα το σύλλογο γυναικών, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και κάνουμε την αγανάκτηση μας δύναμη ανατροπής. 
Για μια κοινωνία που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα υπάρχει πραγματική ισοτιμία.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΠΑΣΕΒΕ Καρδίτσας: Συλλαλητήριο αγώνα και συμμαχίας


Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι.
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, Μικροί έμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.
 Έχουν αποφασίσει να ξεπαστρέψουν την πλειοψηφία των Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Μικρών Εμπόρων – Αυτοκινητιστών.
Γι’ αυτό η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ , έχει συναποφασίσει και εφαρμόζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, μαζί με  Ευρωπαϊκή Ένωση και τρόικα, παρά τις ψεύτικες κορώνες για διαπραγμάτευση.
Γι’ αυτό οι υποστηρικτές της Ε.Ε προσπαθούν να μας παραπλανήσουν ότι υπάρχει σωτηρία με Ευρωπαϊκή συνταγή δήθεν αριστερή.
Η ανάπτυξη που υπόσχονται σημαίνει ανάπτυξη των κερδών των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων.
Η ανάπτυξη που ετοιμάζουν σημαίνει :
Λουκέτα, άγρια φορολογία, μείωση συντάξεων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, ανεργία χωρίς καμία προστασία, παραπέρα τσεκούρι στις παροχές Υγείας και Παιδείας, σφαγιασμό δικαιωμάτων, εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών.
•    Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα.
•    Η πολιτική που μας αφανίζει πρέπει να ανατραπεί, με τους ενωμένους Αγώνες, με τη συμμαχία και την κοινή πάλη των Αγωνιστικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, την ΟΓΕ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ που στρογγυλεύουν τα προβλήματα για να σε μπερδέψουν, υπονομεύουν τούς αγώνες και στην πράξη διευκολύνουν την κυβέρνηση  συζητώντας την πιο ήπια εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων.
Καλούμε τα Σωματεία , τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν τη ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή των συναδέλφων ΣΉΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013. Δίνοντας δυναμικό παρόν στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ να ισχυροποιήσουμε τα σωματεία μας και να προετοιμαστούμε για κλιμάκωση της πάλης και νέους αγώνες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Μικρούς Εμπόρους, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχους  σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, όλοι να συναντηθούμε  στο δρόμο του Αγώνα,
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7 το απόγευμα
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

 

Οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ Καρδίτσας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Το Παράρτημα Καρδίτσας του Σωματείου Καρφούρ – Dia – Μαρινόπουλος, συμμετέχει και στηρίζει το συλλαλητήριο που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους και σε όλους τους Καρδιτσιώτες να βγουν στην πλατεία, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Έρχονται συνεχώς νέα μέτρα και δεν θα σταματήσουν να έρχονται αν εμείς δεν πούμε επιτέλους ένα μεγάλο ΣΤΟΠ. Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς γι’ αυτό και το πετσόκομμα δεν σταματά. Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την Κυριακή Αργία, πιέζουν με λύσσα για ατομικές συμβάσεις.
Στα Μάρκετ του ο Μαρινόπουλος μας βγάζει να μοιράζουμε φυλλάδιο στο δρόμο, αύριο σειρά θα έχει η καθαριότητα. Θα συνεχίσουμε να υποκύπτουμε στο φόβο και τη μοιρολατρία ή θα σηκώσουμε ανάστημα;
Όλοι μαζί οργανωμένα να κατέβουμε στο δρόμο να βγούμε στις πλατείες, να βελτιώσουμε τη δράση μας στους εργασιακού μας χώρους. Να γραφτούν στο Σωματείο και αυτοί που δεν το τόλμησαν ακόμα.
Στην επίθεση τους να απαντήσουμε με τη δική μας επίθεση. Να μην τους χαρίσουμε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Να τους πολεμήσουμε ταξικά, ο καθένας να δώσει τη μάχη απ” το δικό του μετερίζι. Να πάμε άμεσα για γενική απεργία.
Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας

Κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας
Το Σωματείο μας συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο – εργαζόμενη από το χώρο του εμπορίου να πάρουν μέρος στηρίζοντας έτσι αυτή την προσπάθεια.
Όλοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες,  απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, αυτά είναι που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.  
Ο λαός δεν θα επανακτήσει ότι έχασε με μια αλλαγή κυβέρνησης. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!
Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας

    Ο πρόεδρος              Ο γραμματέας
Σαριδάκης Στέλιος        Σιώκος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου