για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση - Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)

Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ενάντια σε συμπολίτες μας μέλη του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης Καρδίτσας.
Την μέρα που ο λαός μας εκδήλωνε τα αντιφασιστικά του αισθήματα τιμώντας την επέτειο του αντιφασιστικού αγώνα του ’40, με πρόσχημα «ανώνυμο» τηλεφώνημα για δήθεν «επεισόδια» στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, είχαμε επέμβαση της αστυνομίας ενάντια σε συμπολίτες μας που αναρτούσαν πανό με αντιφασιστικά συνθήματα. Μέρα μεσημέρι, προκλητικά και χωρίς λόγο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση «εξακρίβωσης στοιχείων» στο κέντρο της πλατείας ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές. 

Η αστυνομική επιχείρηση ούτε «τυχαία» ήταν, ούτε οφείλεται σε «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών οργάνων. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, στο δόγμα «μηδενικής ανοχής» του Δένδια, στην όλο και κλιμακούμενη δραστηριοποίηση των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε λαϊκούς αγώνες και αγωνιστές. Οι μαθητές σε Λαμία και Ηγουμενίτσα που καταδικάστηκαν σε πολύμηνη φυλάκιση επειδή συμμετείχαν σε καταλήψεις των σχολείων τους, οι εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όπως και οι εργαζόμενοι σε INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ κλπ που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους , οι αγωνιστές στις Σκουριές Χαλκιδικής που συλλαμβάνονται ως τρομοκράτες επειδή αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από τα ξένα και ντόπια μονοπώλια, το χτύπημα των εκπαιδευτικών επειδή διαμαρτύρονταν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, οι συλλήψεις μελών του ΚΚΕ με την κατηγορία της «ρύπανσης του περιβάλλοντος» (!) επειδή μοίραζαν προκηρύξεις για την 28 Οκτώβρη κλπ είναι λίγα μόνο από τα τελευταία δείγματα του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξις» ενάντια στον «εχθρό-λαό», ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Και σαν να μην έφτανε η αστυνομική επιχείρηση, λίγα μόλις λεπτά αργότερα, με ζήλο πρωτοφανή και σπουδή αξιοζήλευτη, δημοτικοί υπάλληλοι – με εντολή του δήμαρχου Καρδίτσας (;) – κατέβασαν τα αντιφασιστικά πανό, αποκαθιστώντας την «ευπρέπεια» της κεντρικής πλατείας. Φαίνεται ότι για τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης μας περισσεύει η υποκρισία, αφού ο αντιφασισμός τους εξαντλείται μόνο σε επετειακές παρελάσεις ενώ τους είναι ενοχλητική κάθε φωνή που συνδέει το τότε με το σήμερα, που δίνει σύγχρονο νόημα και περιεχόμενο στον αντιφασιστικό αγώνα.  
Γιατί η πάλη ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι της ενιαίας πάλης του λαού ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, ενάντια σε παλιά και νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στον εκφασισμό του κράτους και στη φασιστικοποίηση της πολιτικής του.

Καρδίτσα 31-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου