για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

συλλαλητήριο για την παιδεία αποφάσισε η γενική συνέλευση των δασκάλων



Σε μια σχετικά μαζική συνέλευση τη Δευτέρα 22/4, οι δάσκαλοι αποφάσισαν τη διοργάνωση, μαζί με την ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου αμέσως μετά τις γιορτές.

Το καυτό θέμα που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην επικαιρότητα και που ανησυχεί-τρομοκρατεί τους δασκάλους είναι η μείωση της οργανικότητας στον νομό μας κατά 82 θέσεις, εφαρμόζοντας την αναλογία ένας 1/25 (ένας δάσκαλος ανά 25 μαθητές). Επίσης η αύξηση του ωραρίου και οι απολύσεις με τις γνωστές πειθαρχικές διώξεις «επίορκων».
Στόχος όλων αυτών, συν την κακόφημη "αξιολόγηση", είναι οι δραστικές περικοπές στην εκπαίδευση (διάλυση), η συμμόρφωση – χειραγώγηση – υποταγή, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού.
Επειδή τα ζητήματα αυτά αφορούν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και τους γονείς όσον αναφορά την εκπαίδευση, κατατέθηκε  από την Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών και υιοθετήθηκε από τη συνέλευση ανοιχτή επιστολή στους γονείς καθώς και κάλεσμα σε σύσκεψη όλων των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης για την επιτυχία του επικείμενου συλλαλητηρίου. Για ένα μαζικό – αγωνιστικό – ενωτικό συλλαλητήριο.
                                                                                                                                                                του Ν.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου