για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

1η Μάη 2013: ΑΠΕΡΓΙΑ. αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα - διεκδικούμε τη ζωή μας

προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Καρδίτσας για την 1η Μάη
 
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
 
Η φετινή πρωτομαγιά μας βρίσκει σε χειρότερη θέση από τα προηγούμενα χρόνια. Δεχόμαστε μια βάρβαρη επίθεση με μέτρα και Μνημόνια που μας πάνε δεκαετίες πίσω, που μας γυρίζουν στην Ελλάδα του ’40 και του ’50, στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της μετανάστευσης. Μέτρα και Μνημόνια που τα προωθούν και τα εφαρμόζουν από κοινού η τρικομματική κυβέρνηση του κεφάλαιου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σ’ ανατολή και δύση, στις χώρες της περιφέρειας όσο και στις αναπτυγμένες χώρες, παντού στον κόσμο εφαρμόζεται η ίδια ταξική πολιτική. Το κεφάλαιο επιτίθεται στους λαούς και στην εργατική τάξη γιατί θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να πάρει πίσω δικαιώματα και καταχτήσεις των εργαζομένων που αναγκάστηκε να παραχωρήσει τις προηγούμενες δεκαετίες κάτω από την πίεση και τους διεκδικητικούς αγώνες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Το σύστημα και τα κόμματά του μας γυρίζουν στον εργασιακό μεσαίωνα για να αποκατασταθούν οι όροι κερδοφορίας του κεφάλαιου. Μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και παροξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών. 
Οι μέρες που έρχονται θάναι ακόμα χειρότερες για το λαό μας και τους εργαζόμενους. Νέα πολυνομοσχέδια και νέα μνημόνια μας ετοιμάζουν. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Νέες αντεργατικές ρυθμίσεις. Φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής με περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, ένταση της κρατικής καταστολής και εξαπόλυση της ναζιστικής Χ.Α. όχι μόνο ενάντια σε μετανάστες και μικροπωλητές αλλά κυρίως ενάντια στην αριστερά, στο λαϊκό κίνημα, σε κάθε αγωνιστή που αντιπαλεύει την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. 
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Γιατί δεν είναι η κρίση που φέρνει τα μέτρα αλλά η επίθεση του κεφάλαιου ενάντια στους εργαζόμενους. Μια επίθεση που προϋπήρχε της κρίσης, που εντείνεται μέσα στην κρίση και θα συνεχιστεί με ή χωρίς κρίση όσο οι ταξικοί συσχετισμοί είναι αρνητικοί για την εργατική τάξη και τους λαούς.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η αποδιοργάνωση, η αποσυγκρότηση, ο αποπροσανατολισμός, η ιδιώτευση, οι αυταπάτες, η χρόνια τώρα διάλυση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Στην ουσία συναινούν στα Μνημόνια γι αυτό και ακολουθούν μια πολιτική αδράνειας, εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, υπονόμευσης και διάσπασης των εργατικών κινητοποιήσεων.
Κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος, παρά την άσχημη κατάσταση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, παρά τους συσχετισμούς που εξακολουθούν να είναι αρνητικοί για το λαό, πολλά είναι τα μηνύματα ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ. Σ’ ολόκληρο τον κόσμο, από τις αραβικές χώρες, τη περιφέρεια αλλά και το πυρήνα της Ευρώπης, τις ΗΠΑ αλλά και από την ίδια τη χώρα μας, από παντού έρχονται ενθαρρυντικά μηνύματα λαϊκής αφύπνισης. Παντού οι λαοί αρνούνται τη βαρβαρότητα του συστήματος, αντιστέκονται στην επίθεση του κεφάλαιου, οργανώνουν τη πάλη τους, ανακαλύπτουν ξανά τη δύναμη της συλλογικής πάλης, του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Μόνη ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός! Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για νάχουμε νικηφόρα αντίσταση και ανατροπή των μέτρων, προϋπόθεση είναι η οργάνωση του λαού, η ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης. Όπου δουλεύουμε, όπου ζούμε, όπου σπουδάζουμε, παντού να στήσουμε από τα κάτω επιτροπές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, «κοινότητες» αντίστασης-αγώνα-αλληλεγγύης. Να παραμερίσουμε τους εργατοπατέρες. Να ξαναζωντανέψουν οι σύλλογοι, τα σωματεία, τα συνδικάτα. Να ξεπηδήσουν εστίες αντίστασης – εστίες αγώνα παντού.
Ø       Για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική.
Ø       Για να φύγουν τρόικες, Μνημόνια και ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας.
Ø       Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Τρίτη 30 Απρίλη, 9:30 μμ, Παυσίλυπο: προβολή του ντοκιμαντέρ «ταξισυνειδησία»
Τετάρτη 1 Μάη, 10:30 πμ, συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία
Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου