για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

για τη συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας



Το κείμενο-καταγγελία από καθηγητές που συμμετείχαν στη συνέλευση:
Οι καθηγητές που υπογράφουν αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας και οι οποίοι παραβρέθηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου, την Τρίτη 16/04/2013, μετά από πρόσκληση της τοπικής ΕΛΜΕ, καταγγέλλουν την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των κ.κ. Πετεινάρα Ιωάννη, πρόεδρου της ΕΛΜΕ, Μπάτρα Βαΐο, αντιπρόεδρου, Βράντζα Γεώργιο, γραμματέα, Φαλιάγκα Δημήτριο, ταμία και Καραγιάννη Απόστολο, μέλους, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνέλευση, ισχυριζόμενοι ότι ο αριθμός των παρευρισκόμενων καθηγητών δεν είναι επαρκής.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους μικροκομματικές συμπεριφορές στις δύσκολες μέρες και καταστάσεις που βιώνουμε δεν προάγουν την ενότητα και τη δυναμική του κλάδου.
Κατόπιν, τούτου προτείνουμε την επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ την Τρίτη, 23/04/2013 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και ελπίζουμε ότι συμπεριφορές αυτού του τύπου δεν θα επαναληφθούν, διότι η υπομονή των συναδέλφων έχει ήδη εξαντληθεί.
Ακολουθούν οι υπογραφές των παρευρισκόμενων συναδέλφων:


 Η απάντηση της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Συνεργαζόμενοι:

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία  με αφορμή την έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου που ΔΕΝ έγινε λόγο έλλειψης απαρτίας.
Αυτοί που έλαβαν την πρωτοβουλία της σύνταξης του κειμένου παραπλάνησαν τους μισούς συναδέλφους που υπέγραψαν την καταγγελία.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας τα γεγονότα έχουν ως εξής: Με απόφαση του το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και την θετική ψήφο της παράταξης μας καθορίστηκε έκτακτη Γ.Σ του κλάδου για την Τρίτη 16-4-2013 στις 7:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου όπως και έγινε. Για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται σύμφωνα με το καταστατικό το ¼ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών δηλαδή 130 μέλη περίπου.
Πέρασαν 45 περίπου λεπτά και μέσα στο αμφιθέατρο υπήρχαν 35 συνάδελφοι (δηλαδή σχεδόν οι μισοί που υπογράφουν το κείμενο καταγγελία). Ήταν επόμενο εφόσον δεν υπήρχε απαρτία να αναβληθεί η συνέλευση.
Είναι πρόκληση οι συντάκτες του κειμένου να μας καταγγέλλουν όταν οι ίδιοι παραπλανούν τους συναδέλφους λέγοντας ψέματα ότι αποχώρησε ο εκπρόσωπος της παράταξης μας.
Αυτό και αν είναι μικροπολιτική και μικροκομματικές συμπεριφορές στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές της ηγεσίας της κοινής Δράσης ¨ ¨, και να απομονώσουν κάθε ενέργεια που στόχο έχει μικροπαραταξιακά οφέλη, να συσπειρωθούν γύρω από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και να αγωνιστούν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης μέσα από τον σύλλογο μας με μαζικές διαδικασίες που κάποιοι ξεχνούν.
Καλούμε τους συναδέλφους που υπέγραψαν αυτό το προβοκατόρικο κείμενο να σκεφτούν ποιος εξυπηρετείται με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και καταγγελίες που απορρέουν από τέτοιες Γκεμπελίστικες πρακτικές.
Για την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 
Καραγιάννης Αποστόλης








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου