για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Υπουργός Παιδείας Μας Κήρυξε Τον Πόλεμο Και Θα Τον Έχει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Υπουργείο  Παιδείας (και καλά)  κατέθεσε το  πολυνομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την Κυριακή με ένα άρθρο και στο οποίο σχεδιάζεται αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών από 2 έως 4 ώρες. Η κατάθεση του νομοσχεδίου επιλέχτηκε να γίνει με το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, και την ουσιαστική λήξη μαθημάτων για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,
ενώ μόλις προχθές ο Υφυπουργός διαβεβαίωνε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ότι δεν έχει ακόμη καταλήξει στη μορφή που θα έχει το τελικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, έσπευσαν από το Υπουργείο Παιδείας να στείλουν στους διευθυντές των σχολείων οδηγία  να προβούν, μέχρι τη Μ. Πέμπτη, στην καταχώριση των στοιχείων των εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση, σύμφωνα με την αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες! Είναι πράγματι αξιοζήλευτοι οι ρυθμοί των αιφνιδιασμών, για να καταστεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο διακοσμητικό στοιχείο! Το «πακέτο» πάει μαζί με το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπει και το πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις παντού στην Ελλάδα, έως τις 15 Ιουνίου! Προφανώς «αύριο» θα ανακοινώσουν την ανάκληση χιλιάδων οργανικών θέσεων, ενώ είναι γνωστό πως η διαδικασία έχει κιόλας ξεκινήσει στην Α΄/θμια. Αν εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο:
·         Θα χειροτερεύσει η εκπαιδευτική διαδικασία. Η τάξη θα τείνει όλο και περισσότερο να πάρει χαρακτηριστικά «παιδοφύλαξης». Όποιος είναι σε σχολείο καταλαβαίνει ότι οι «αντοχές» μετά από 15-20 χρόνια υπηρεσίας, δεν αρκούν για να κρατηθεί κάποιος 4 και 5 ώρες στην τάξη ημερησίως και μάλιστα σε τμήματα που όλο και θα τείνουν να γίνουν 30άρια, πάλι χάριν της δημοσιονομικής προσαρμογής!
·         Θα μεγαλώσει κι άλλο η ανεργία. Δεν θα προσληφθούν οι φετινοί 15.000 αναπληρωτές, θα περισσέψουν και, πιθανότατα, θα απολυθούν μερικές χιλιάδες μόνιμων εκπαιδευτικών. Πρώτη ομάδα οι επίορκοι, μετά οι όντες σε διάθεση ΠΥΣΔΕ και οι υπεράριθμοι, αφού οι οργανικές τους θα καταργηθούν!
·         Είναι ένα ακόμα βήμα στην εκθεμελίωση εργασιακών δικαιωμάτων 150.000 εκπαιδευτικών, αποτελεί πιλότο για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και είναι συνεργός στην χειροτέρευση των όρων ζωής και εργασίας μαζί με την φοροληστεία και με τις άγριες περικοπές στους μισθούς και στην περίθαλψη.
Πιστεύει κανείς πως κάποιοι από «τους πάνω» θα ήθελαν να «συνεννοηθούν» ή να κάνουν διάλογο μαζί μας, για τις αγωνίες και τις ανάγκες μας;
Και με τους μαθητές μας, που κάθε μέρα είναι δίπλα μας, και τους γονείς τους, που πλήττονται κι αυτοί, λιγότερο ή περισσότερο, απ την ίδια βαρβαρότητα, πώς θα γίνουμε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι;
Μήπως δηλώνοντας «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις», υποταγή στους άνωθεν σχεδιασμούς, που οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, περιμένοντας δουλικά τις απολύσεις μας και τα κλεισίματα σχολείων;
Αντίθετα, πιστεύουμε πως παλεύοντας ενάντια στην πολιτική αυτή, υπερασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, προβάλλοντας αντίσταση, εμποδίζουμε την καταστροφή.
Το νέο πολυνομοσχέδιο της Τρόικα και της κυβέρνησης δεν χτυπάει μόνο το ωράριο των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί είναι η αρχή. Προωθεί τις απολύσεις σε όλο το δημόσιο. Ενισχύει την φορολογική ληστεία και κατοχυρώνει de facto την αρπαγή καταθέσεων και ακινήτων! Πρέπει να ανατραπεί, με συσπείρωση των εκπαιδευτικών, αμέσως μετά το Πάσχα, με συνελεύσεις, ακόμα και με απεργίες μέσα στις εξετάσεις! Να ανατραπεί με ξεσηκωμό όλου του δημοσίου, όλης της κοινωνίας που πλήττεται από αυτό το πολυνομοσχέδιο!
Ξεσηκωμός!
Να ενωθούμε οι εκπαιδευτικοί με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τους ιδιωτικούς, οι εργαζόμενοι με τους άνεργους μαζί, όλος ο λαός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, στην Τρόικα, στην κυβέρνηση!
Σ’ αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 27/4/2013

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου