για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή ;

του Αλέξη Φυτσιλή, 

μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας



Τη στιγμή που για  πρώτη φορά στην εργασιακή ζωή μας δεν θα πάρουμε «Δώρο Πάσχα» η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ καμώνονταν ότι δεν ξέρει τίποτα,  προχώρησε στην αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου (…Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας…)

 Και παράλληλα καταθέτει Προεδρικό διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις μας.
 (…οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν και δεν συμπληρώνουν το 75% τουλάχιστον του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων, της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας, «με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι.
Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι (ολικά υπεράριθμοι) κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα…)
 Και όλα τα παραπάνω σε κλίμα φόβου με την βιομηχανία παραγωγής επίορκων  που τίθενται σε αργία ενώ αποστέλλονται εντολές προς τους διευθυντές για γενικευμένη ρουφιανιά εντός και εκτός υπηρεσίας….
 Το υπουργείο δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ακολουθούν συγχωνεύσεις, κλεισίματα σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων,  Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο,  ΠΔ για αξιολόγηση κλπ κλπ
 Πρέπει αμέσως μετά το Πάσχα, να γίνουν ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ Α/ΘΜΙΑΣ , έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ και στη ΔΟΕ πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου ο κλάδος μας να ξεκινήσει απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών-ενδοσχολικών εξετάσεων, της έκδοσης αποτελεσμάτων, της βαθμολόγησης των γραπτών και κάθε άλλης  διοικητικής εργασίας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.
 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ. Δεν υπάρχει εύκολη λύση, δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και ο δρόμος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι δύσκολος δρόμος. Ο δρόμος της Τρόικα και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των μνημονίων ξέρεις που οδηγεί. Φτωχό σχολείο για λίγους με φτωχή γνώση για τον αυριανό φτωχό εργαζόμενο. Και υποταγμένος ή και απολυμένος εκπαιδευτικός. Εσύ θα διαλέξεις! Ή θα αντισταθείς ή θα απολυθείς!
Αλέξης Φυτσιλής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου