για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

δε θα γίνουμε θυσία για τα κέρδη τους! Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνας για Ζωή και Δικαιώματα!

Τρεις περίπου μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλίας, βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Συνέπειες σε πολλά επίπεδα: υγειονομικό, διαβίωσης, εργασιακό, οικονομικό. Χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς εργαλεία, χωρίς υποδομές, με τα έξοδα να τρέχουν την ίδια στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και οι εξαγγελίες από τη μεριά της κυβέρνησης και του κεφαλαίου προμηνύουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε τρόφιμα, βενζίνη, αέριο και ηλεκτρικό.
Σπίτια γκρεμισμένα ή ακατοίκητα γεμάτα λάσπη, δρόμοι διαλυμμένοι, η αγροτική παραγωγή κατεστραμένη, νερό αμφιβόλου ποιότητας, συνθέτουν την καθημερινότητα με τους εργαζόμενους και το λαό να γίνονται αποδέκτες της αδιαφορίας για τις ζωές και το μέλλον τους μιας και η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των τοπικών αρχόντων εξακολουθεί στην ίδια αντιλαϊκή και αντεργατική ρότα «όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο».
Μπορεί προεκλογικά να έταζαν λαγούς με πετραχήλια ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να δοθούν κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις και να είναι πολλοί ακόμη αυτοί που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ! Με έργα μπαλώματα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι για να κερδίσει ακόμη μια φορά το μεγάλο κεφάλαιο, αφήνοντας για ακόμη μια φορά το λαό και το βιός τους απροστάτευτους. Ενώ την ίδια στιγμή δαπανούνται υπέρογκα ποσά για τη στήριξη των αμερικανονατοϊκών στην περιοχή της Θεσσαλίας!
Όσο κι αν το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης προσπαθεί να πείσει ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ήταν… άτυχοι, οι Θεσσαλοί νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της εκμετάλλευσης και του κέρδους. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και συνολικά το σύστημα που υπηρετούν, αδιαφορούν εγκληματικά για την ζωή, την ασφάλεια και το βιός του λαού μας! Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας και της χώρας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» όσο μια ακραία ταξική και ακραία αντιλαϊκή πολιτική που που λεηλατεί το παρόν και το μέλλον τους.
Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!
Και αυτό σημαίνει πως η οργή και η αγανάκτησή μας πρέπει να πάρουν μορφή και κατεύθυνση. Αυτή της οργάνωσης και του αγώνα. Για να αντισταθούμε μαζικά στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Για να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους τα δικαιώματά μας. Για να υπερασπιστούμε τις ζωές και το μέλλον μας!
● Πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, ζώα, γεωργικά μηχανήματα.
● Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους για την απώλεια της σοδειάς και του εισοδήματός τους.
● Να αποζημιωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
● Καθαρισμός και απολύμανση των σπιτιών που σώθηκαν.
● Εξασφάλιση ανθρώπινης και δωρεάν στέγης για όλους όσους έχασαν τα σπίτια τους.
● Προστασία δημόσιας υγείας. - Καθαρό νερό για ανθρώπινη χρήση.
● Για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του. Για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου