για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

πανεκπαιδευτική απεργία 15/2: Από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων

Μια από τις μαζικότερες απεργίες των τελευταίων χρόνων στο χώρο της εκπαίδευσης έγινε στις 15/2 στην Καρδίτσα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση το απεργιακό ποσοστό ήταν 51% και στην δευτεροβάθμια περίπου 44%.
Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι πολλά σχολεία ήταν κλειστά τόσο στην α/θμια όσο και στη β/θμια (Γυμνάσιο _ΛΤ Μητρόπολης, ΕΕΕΚ Σοφάδων) και σε πολλά άλλα η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνούσε το 75% (2ο Γ/σιο, 4ο-3ο Γελ, 2ο Επαλ, ΕΝΕΕΓΥΛ κ.α. που ουσιαστικά υπολειτούργησαν).
Μεγάλη, σχεδόν καθολική η συμμετοχή στην απεργία των νεοδιόριστων συναδέλφων τόσο του 2020 όσο και του 2021. Από την άλλη μικρή η συμμετοχή στην απεργία από τους αναπληρωτές στη β/θμια, γύρω στο 10% (ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της συμμετοχής στις εκλογές της ΕΛΜΕ)
Η μαζική συμμετοχή στην απεργία αποτυπώθηκε και με την μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Για να ανατρέψουμε την αξιολόγηση, για αυξήσεις στους μισθούς

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.
Το μάθημα σήμερα ήταν αγώνας για την υπεράσπιση:
• της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
• των εργασιακών δικαιωμάτων μας
• των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας
Ήταν μάθημα αντίστασης ενάντια στην αξιολόγηση, τον καθημερινό επιθεωρητισμό, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που έχει στόχο να ερημώσει το δημόσιο σχολείο, να διασπείρει τον φόβο, να επιβάλει την πειθάρχηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Ήταν μάθημα αξιοπρέπειας και σθεναρής απάντησης στην προκλητική τιμωρία των νεοδιόριστων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται.
«Αυτή η Απεργία ήταν η αρχή η μάχη δεν τελείωσε θα συνεχιστεί». Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στην πορεία και το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεσμεύεται να το κάνει πράξη.
Από αύριο θα ξεκινήσει ενημέρωση σε όλα τα σχολεία για την Απεργία - Αποχή από την ατομική αξιολόγηση, καθώς και για τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι σ’ αυτήν. Ταυτόχρονα η ΟΛΜΕ, ανά διήμερο, κηρύσσει στάσεις εργασίας. Επιπρόσθετα η ΕΛΜΕ, το σωματείο μας, θα έλθει σε επαφή με άλλους φορείς εργαζομένων και κυρίως με τους γονείς, για να οργανωθεί συλλαλητήριο για την επόμενη εβδομάδα. Τέλος, σε νέα Γενική Συνέλευση θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ – ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΠΟΧΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου