για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

η ποινικοποίηση αγώνων και η τρομοκράτηση αγωνιστών δεν θα περάσει!

συγκέντρωση Τετάρτη 27/7 στα Δικαστήρια Καρδίτσας στις 12 μ.

Στην επέτειο της «αποκατάστασης της δημοκρατίας» την Κυριακή 24/7, η αστυνομία επιτέθηκε με βία στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Τύμπανο της Αργιθέας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Προσήγαγαν αναίτια και απρόκλητα έξι άτομα εκ των οποίων δυο συμπολίτες μας συνελήφθησαν και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Καρδίτσας και την Τετάρτη 27/7 στις 12μ έχει οριστεί δικάσιμος στα Δικαστήρια Καρδίτσας.
Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις συλλήψεις και τη δίωξη των δυο συμπολιτών μας, τη ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα “του νόμου και της τάξης” ουσιαστικά θέλει να φιμώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική της, να καταστείλει τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στο πλιάτσικο της δημόσιας γης και στην ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται μέσω των ΑΠΕ και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».
Η ποινικοποίηση των αγώνων, η τρομοκράτηση του κινήματος και η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, δεν αφορά μόνο την Καρδίτσα. Στην Τήνο, στη Κρήτη, στη Μονεμβασιά κι αλλού, επιστρατεύονται ΜΑΤ και δικαστήρια απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και σε όσους αντιδρούν στη λεηλασία της φύσης και του λαού από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Είναι κρίκοι σε μια μακριά αλυσίδα δικών, διώξεων, τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια σε αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Έχουν στόχο το χτύπημα-περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την ένταση του κρατικού αυταρχισμού, τη ποινικοποίηση της πολιτικής-συνδικαλιστικής δράσης, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας. Αυτή η πολιτική διώξεων, απαγορεύσεων και καταστολής δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους αλλά έχει στόχο συνολικά το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την γενικότερη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.
Δε θα της περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση, το μόνο μέσο διεκδίκησης, όλων όσων δικαιούται ο λαός μας! Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-επενδυτών, για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές των Αγράφων!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, δημοκράτη, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τους φορείς της περιοχής μας να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής.
Καλούμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 27/7 στα Δικαστήρια Καρδίτσας στις 12μ.
·         Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη.
·         Καμιά δίωξη κατά του κινήματος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
·         Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα
·         Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
·         Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου