για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

“μνημόνια τέλος” ή νέα βύθιση του λαού;

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ, 3-7-2022

Μια εποχή που διήρκησε 13 χρόνια και σημάδεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες, κλείνει οριστικά σε λιγότερο από δύο μήνες. Η 20η του ερχόμενου Αυγούστου θα σημάνει την επιστροφή της εθνικής οικονομίας στην κανονικότητα, χωρίς την κηδεμονία και την αυστηρή επιτροπεία των θεσμών.”

(Ασημίνα Σκόνδρα, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας)

Ποια είναι άραγε αυτή η “επιστροφή στην κανονικότητα” για την οποία πανηγυρίζει η βουλευτής “μας”; Απλά, από την “αυστηρή” επιτροπεία των θεσμών περνάμε στην “απλή” επιτροπεία, δηλαδή ο έλεγχος από τους “θεσμούς” αντί να γίνεται κάθε τρίμηνο θα γίνεται πλέον κάθε εξάμηνο! Τέτοια “επιστροφή στην κανονικότητα”! Από την 20η του ερχόμενου Αυγούστου και μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους που έχει η Ελλάδα προς την ΕΕ και τους διάφορους μηχανισμούς και ταμεία της (όπως πχ ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας κ.α.) θα έχουμε “απλή” επιτροπεία… Μια “απλή” εποπτεία που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι το 2059 (!) και φυσικά πάντα στις ίδιες μνημονιακές ράγες, με την ίδια μνημονιακή “εργαλειοθήκη” και την ίδια “συνετή” δημοσιονομική πολιτική της μόνιμης λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού και των εργαζόμενων.
Αυτή λοιπόν είναι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την “αυστηρή” εποπτεία και η οποία μάλιστα πρώτα ανακοινώθηκε όχι από τον Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση αλλά από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών! Μια έξοδος που κάθε άλλο παρά προσφέρεται για γιορτές και πανηγύρια. Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο και το “κουμάντο”, η χώρα θα συνεχίσει να είναι παράρτημα των δυτικών μονοπωλίων, θα συνεχιστεί η λεηλασία του λαού και της χώρας και η μεταφορά πλούτου από “κάτω” προς τα “πάνω” (από την εργασία στο κεφάλαιο) και από “μέσα” προς τα “έξω” (από τη χώρα στους ιμπεριαλιστές).
Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όταν το ελληνικό χρέος ξεπέρασε το 190% του ΑΕΠ (μπήκαμε στα μνημόνια επειδή είχαμε χρέος 120% του ΑΕΠ!), όταν η Ελλάδα ακόμα δεν απέκτησε επενδυτική βαθμίδα, όταν τα επιτόκια δανεισμού τραβάν την ανηφόρα, όταν τα κόκκινα δάνεια εκτινάσσονται, όταν τα χρέη των νοικοκυριών προς δημόσιο και τράπεζες αυξάνονται γεωμετρικά, όταν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν…  Πίσω από τους πανηγυρισμούς της Α.Σκόνδρα και πίσω από το εκλογικό παραβάν που στήνουν, κρύβεται μια νέα επίθεση στο λαό, μια νέα βαρβαρότητα.
Σε ένα πράγμα ίσως θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τη βουλευτή “μας”: αυτή η αντιλαϊκή πολιτική έχει σφραγίδα Μητσοτάκη. Αλλά ούτε κι αυτό ισχύει. Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική είναι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα συστημικά κόμματα που στηρίζουν και υπηρετούν αυτή τη πολιτική. Μέχρι που ο λαός μας να πει τον δικό του λόγο, να βάλει τη δική του σφραγίδα…
  
ΣΚ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου